Μαγική βραδιά στην Ελασσόνα – Πανσέληνος μετά μουσικής

Νέα 0
Μαγική βραδιά στην Ελασσόνα – Πανσέληνος μετά μουσικής

el4

Μια ακόμη μαγική βραδιά πολιτισμού δημιουργήθηκε την Τρίτη 8 Αυγούστου στον Δήμο Ελασσόνας με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου που ανοίγει τις πόρτες σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους ανά την Ελλάδα.
Μετά τη θεματική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου ακολούθησε η εκδήλωση στο Παλιό Τελωνείο της Ελασσόνας, το οποίο μετά την απελευθέρωση της Ελασσόνας το 1912, μετατράπηκε σε αρχαιολογικό Μουσείο.

el2
Στον χώρο βρίσκονται αρχαιολογικά ευρήματα από το Πύθιο, την Άζωρο, τη Δολίχη, το Δομένικο και άλλες περιοχές της αρχαίας Περραιβίας χάρη στην πρωτοβουλία του αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου.
el1
Η αρχαιολόγος Ασημίνα Τσιάκα παρουσίασε τη μοναδικότητα του κτιρίου τόσο ως προς την αρχιτεκτονική του όσο και ως προς την ιστορία του. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά με νοσταλγικές μελωδίες η Μαριάννα Ζάχου (τραγούδι), ο Αστέρης Τσαλίκης (πιάνο) και ο Γιώργος Κατσάρας (κρουστά).
el3
Η θεματική βραδιά ήταν μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ελασσόνας με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Το Μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά στο κοινό.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.