ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέα 0
ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Οι θέσεις του υποψηφίου δημάρχου παρουσιάζονται συνοπτικά εδώ:

“Σε διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στα χωριά και τις κωμοπόλεις του Δήμου Ελασσόνας οδήγησε τα τελευταία χρόνια η αδιαφορία και η αδράνεια της σημερινής διοίκησης. Οι άνθρωποι της υπαίθρου αγωνίζονται καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες να εξασφαλίσουν το απαραίτητο εισόδημα γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, ενώ η κεντρική διοίκηση αδιαφορεί για τις κοινωνικές ανισότητες που αναπτύσσονται μεταξύ των μεγάλων κέντρων και των μικρών κοινοτήτων.

Οι ευκαιρίες που δίνονται σε νέους να παραμείνουν και να επενδύσουν στο τόπο τους είναι ελάχιστες, τα κίνητρα μηδενικά. Η ψυχολογία όμως καταρρακώθηκε και για έναν άλλο σπουδαίο λόγο: Ο Δήμος στις κοινότητες είναι ο μεγάλος “απών”.

Οι δημοτικές υποδομές εγκαταλείπονται στο χρόνο, οι τοπικοί σύλλογοι δεν έχουν πλέον καμία ουσιαστική στήριξη και έχουν περιπέσει σε αδράνεια. Καμία δράση εμψύχωσης και αλληλεγγύης δεν υλοποιείται στο σύνολο του δήμου.

Ο Δήμος μας αξίζει περισσότερα…

Στη νέα δημοτική περίοδο προωθούμε ένα φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα εμψύχωσης και στήριξης των 40 κοινοτήτων του Δήμου μας, στο οποίο θα ενταχθούν 40 δράσεις μηνιαίως (μία σε κάθε κοινότητα) και θα έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την ενσωμάτωση όλων των κατοίκων ως μελών μιας κοινότητας δράσης και αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη αποτελεί προτεραιότητα και ο Δήμος έχει υποχρέωση να λειτουργήσει ως συντονιστής και να επιδιώξει την εμπλοκή όλων των τοπικών φορέων.

Οι κατηγορίες των δράσεων του προγράμματος είναι: α) κοινωνικές, β) πολιτιστικές, γ) περιβαλλοντικές, δ) εθελοντικές, ε) αναπτυξιακές, στ) ψυχαγωγίας.

Κοινωνικές δράσεις: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων (υγεία, ευεξία, νοητική εγρήγορση) – Ενημέρωση νέων γονέων (σχολή γονέων, ψυχολογική υποστήριξη) – Τράπεζες τροφίμων για άπορες οικογένειες – Τράπεζες φαρμάκων για ανασφάλιστους

Πολιτιστικές δράσεις: Ομάδες θεάτρου – Μουσικές παραστάσεις – Μαθήματα χορού – Εργαστήρια τεχνών – Φιλαναγνωσία Τοπικές Βιβλιοθήκες

Περιβαλλοντικές δράσεις: Δράσεις καθαριότητας μονοπατιών – Ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος

Εθελοντικές δράσεις: Τράπεζες αίματος

Αναπτυξιακές δράσεις: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα αγροτικής παραγωγής – Νέες εφαρμογές στον αγροτικό τομέα – Κτηνιατρική συμβουλευτική – Ίντερνετ παντού

Ψυχαγωγικές δράσεις: Χορευτικές βραδιές – γλέντια, οργανωμένες πεζοπορίες, οργανωμένες εκδρομές σε άλλες κοινότητες του δήμου.”

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.