ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ 

Νέα 0
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ 

Με τα έργα αυτά επιλύεται οριστικά το ζήτημα της διάθεσης των λυμάτων στους οικισμούς αυτούς, με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων και αναβαθμίζεται το περιβάλλον της περιοχής και η ποιότητα ζωής των πολιτών. Αναλυτικά τα έργα είναι τα εξής:

  • ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Λ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Κ. ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ, προϋπολογισμού 5.028.827 €, με δικαιούχο τον Δήμο Ελασσόνας.
  • ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, προϋπολογισμού 4.219.575 €, με δικαιούχο τον Δήμο Ελασσόνας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για 2 σημαντικά έργα για την Ελασσόνα τα οποία εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου, το Δημοτικό Συμβούλιο και τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας.

Είναι έργα καταρχήν περιβαλλοντικά, που καλύπτουν την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάση της οποίας όλοι οι οικισμοί άνω των 2000 κατοίκων πρέπει να διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης και σύνδεση με βιολογικούς καθαρισμούς. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Φάμελλο, εξασφαλίσαμε 100 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα δεν διέθεταν τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις λυμάτων.

Από εδώ και πέρα την σκυτάλη παίρνει ο Δήμος και η ΔΕΥΑ για την προκήρυξη, την ενεργοποίηση και την υλοποίηση των έργων αυτών. Η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου δίνουν την δυνατότητα για καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: «Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη καταφέραμε να εντάξουμε δυο μεγάλα έργα για το Δήμο μας. Ήμασταν έτοιμοι ως Δήμος με τη ΔΕΥΑΛ για την ωρίμανση της μελέτης και τρέξαμε τις διαδικασίες.

Είναι έργα που αναβαθμίζουν την περιοχή, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της δημοπράτησης των έργων και ευελπιστώ το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουμε. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον κ. Αγοραστό που ανταποκρίθηκε άμεσα και ενέταξε τα έργα αυτά».

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» με πόρους του Ταμείου Συνοχής.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε θετικά η αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2 έργων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ Γ΄ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2.000-15.000 ι.π.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 91/271/ΕΟΚ. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για συγχρηματοδότηση είναι 7.059.109,96 €.

Ειδικότερα και ανά έργο:

  • «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Λ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Κ. ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ»: αφορά στην διαχείριση των λυμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης και περιλαμβάνει τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων του οικισμού στην υπάρχουσα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ελασσόνας.
  • «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ»: αφορά στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της Δ.Κ. Κρανιάς και στην κατασκευή της ΕΕΛ του Οικισμού.

Οι δυο οικισμοί των προαναφερόμενων έργων περιλαμβάνονται στον ισχύοντα Πίνακα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ) με τους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την επεξεργασία αστικών λυμάτων, που προσδιορίζει και τις υποχρεώσεις της χώρας όσον αφορά τη συμμόρφωση με την εν λόγω Οδηγία (κάλυψη συνόλου οικισμών με πληθυσμό άνω των 2.000 ισοδύναμων κατοίκων με Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης).

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.