Βαρνάς: O Δρυμός δεν έχει να πιει νερό και ο δήμαρχος Ελασσόνας τα βάζει όλα κάτω από το χαλάκι…

Νέα 0
Βαρνάς: O Δρυμός δεν έχει να πιει νερό και ο δήμαρχος Ελασσόνας τα βάζει όλα κάτω από το χαλάκι…

ΒΑΡΝΑΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου και το πρόβλημα που υπάρχει στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δρυμού με την ύδρευση, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία για το δήμο μας» κ. Βασίλης Βαρνάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ζούμε δυστυχώς σε μία περιοχή όπου η καθημερινότητα με τα οποία προβλήματα μικρού ή μεσαίου βεληνεκούς γιγαντώνονται από την ανικανότητα να επιλυθούν, από έναν δήμαρχο κι ένα αυτοδιοικητικό σχήμα που παραμένει (όσοι έχουν απομείνει) προσηλωμένο στο φαίνεσθαι, αδιαφορώντας για την ουσία των θεμάτων.
Το πρόβλημα της ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα του Δρυμού σαφώς και δεν είναι καινούριο, ούτε και προκλήθηκε ξαφνικά. Η έξαρσή του όμως το τελευταίο διάστημα δείχνει πως τα γεγονότα έχουν προ πολλού ξεπεράσει τη δυνατότητα της άμεσης αντίδρασης από τη παρούσα δημοτική αρχή. Μία δημοτική αρχή που σχεδόν τρία χρόνια τώρα, παρέλαβε μία προβληματική κατάσταση, (στο συγκεκριμένο θεμα) είχε πλήρη επίγνωση αυτής, αλλά προσπάθησε να το βάλει κι αυτό, μαζί με τα άλλα, κάτω από το χαλάκι. Όταν όμως μιλάμε για την ποιότητα του πλέον πολύτιμου φυσικού αγαθού και εγείρονται ζητήματα δημόσιας υγείας, τα «φρου – φρου και τα αρώματα» που φροντίζουν να στολίζουν τις «ανακοινώσεις» του γραφείου τύπου του κ. Ευαγγέλου αποδεικνύονται μάταια κι ανώφελα και προπάντων επικίνδυνα όταν προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα.
Τρία χρόνια μετά, δεν υπάρχει δικαιολογία, ούτε και άλλοθι για το γεγονός πως ο Δρυμός δεν έχει νερό να πιει ή ότι το Πύθιο και η Δολίχη πίνουν νερό με αυξημένα νιτρικά. Και είναι τουλάχιστον ατυχής ο ισχυρισμός ότι επί δημαρχίας του κ. Πασχόπουλου οι τιμές του σιδήρου ήταν υψηλότερες από τις σημερινές. Το παραπάνω επιχείρημα είναι καθαρά επικοινωνιακό και αποσκοπεί μόνο να αποπροσανατολίσει από την ουσία του προβλήματος.
Καλούμε λοιπόν τον κ. Ευαγγέλου να δώσει στη δημοσιότητα άμεσα τα αποτελέσματα των επί δικής του θητείας (2014, 2015, 2016 και 2017) ποιοτικών μετρήσεων στο Δρυμό, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη, εάν οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής για το θέμα μέχρι και σήμερα, ήταν οι ενδεικνυόμενοι.
Πολύ φοβούμαστε όμως πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δυστυχώς για μια φορά ακόμα η παρούσα δημοτική αρχή, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα προβλήματα των δημοτών, κατά την προσφιλή της τακτική, επιχειρεί με κινήσεις «λάιτ» και με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, (επισκέψεις αντί ανακοίνωση λύσεων, ενώ το θέμα υπάρχει εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον) να βγάλει από πάνω της το βαρύ πολιτικό κόστος της αδράνειας της. Κατόπιν εορτής βέβαια, θα έρθουν στο…και πέντε και οι μόνιμες λύσεις που προανήγγειλε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.
Προκαλεί δε τουλάχιστον γέλια η αποστροφή της ανακοίνωσης του κ. Ευαγγέλου, πως τρία χρόνια μετά, ανακάλεσε!!…τις άδειες όλων των υπαλλήλων, για να αναζητηθεί…λύση στο πρόβλημα!!! Λες και η παρουσία ή μη του προσωπικού είναι αυτή που ρυθμίζει το όλο θέμα και εξαιτίας αυτών εδώ και τρία χρόνια δεν δόθηκε λύση. Σίγουρα το θέμα δεν προσφέρεται για αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις αλλά ούτε και για συγκάλυψη και επικοινωνιακά τερτίπια από την πλευρά της Δημοτικής αρχής.
Ας ελπίσουμε πως το υπόλοιπο της θητείας του κ. Ευαγγέλου θα κυλήσει τουλάχιστον λύνοντας κάποια τέτοια θέματα αλλά να κυλήσει και κατά το δυνατόν “ανώδυνα” από τέτοιου είδους αντιμετώπιση στα προκύπτοντα προβλήματα για την επαρχία Ελασσόνας.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.