ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Νέα 0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Στόχος της εκστρατείας είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού, για τον καρκίνο του δέρματος και για την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.  Στην φετινή μας καμπάνια θέλουμε να τονίσουμε πως τα προληπτικά μέτρα δεν μας αφορούν μόνο όταν πηγαίνουμε στην παραλία αλλά και όταν δουλεύουμε στην ύπαιθρο. Έτσι, ενημερώνουμε αγρότες οι οποίοι,  λόγω  της φύσης της εργασίας τους, συχνά ξεχνούν τους κινδύνους από την ηλιακή ακτινοβολία  ή νομίζουν πως δεν κινδυνεύουν.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί σε έξι πόλεις (5 Δήμους) της Ελλάδας, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2016. Οι πόλεις που θα επισκεφτούμε είναι οι εξής: Ελασσόνα, Ορεστιάδα, Ελευθερούπολη και Ν. Πέραμο, Αριδαία, και Μοίρες Ηρακλείου. Οι συμμετέχουσες πόλεις έχουν επιλεγεί βάσει του αγροτικού τους χαρακτήρα, όπου ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί έναν βασικό εχθρό των αγροτικών επαγγελμάτων.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει με την πόλη της Ελασσόνας στην Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη, τις ημερομηνίες 7 και 8 Ιουνίου. Αναλυτικά το πλάνο της Ελασσόνας παρατίθεται παρακάτω:

Τρίτη 7 Ιουνίου

Ώρα: 10.00 π.μ. – 11.00 π.μ.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Καρκίνος του Δέρματος και Μελάνωμα. Πρόληψη και Θεραπεία

Ώρα: 11.00 – 14.00

Εξέταση σπίλων (ελιών) από ιατρούς δερματολόγους

Τετάρτη 8 Ιουνίου

Ώρα: 10.00 – 14.00

Εξέταση σπίλων (ελιών) από ιατρούς δερματολόγους

Οι γιατροί που θα συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

Ο  κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, Ιατρός Ογκολόγος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας , η κα Κωνσταντίνα Κιμπούρη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος και μέλος της ΕΛ.Ε.Μ.ΜΕΛ., και

Η κα Βίκυ Σιώμου, Ανοσολόγος Δερματολόγος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Bristol-Myers Squibb, Roche Hellas και LEO Pharma.

Σχετικά με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ (www.oekk.gr) ιδρύθηκε το 1976. Έχει δύο παραρτήματα που λειτουργούν στην Πάτρα από το 2001 και στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2007. Έχει περίπου 2.000 μέλη και 500 εκπαιδευμένους εθελοντές και εθελόντριες. Φιλοξενεί και στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λαρυγγεκτομηθέντων (ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ.), από το 1989.

Στόχος του ΑγκαλιάΖΩ είναι να συμβάλλει στην σφαιρική αντιμετώπιση του καρκίνου με οργανωμένα προγράμματα που υλοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες και εκπαιδευμένους εθελοντές, όπως :

  • Πρόγραμμα Ενημέρωσης των πολιτών για Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση για όλους τους καρκίνους.
  • Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής και Οικονομικής Στήριξης των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους.
  • Ενδονοσοκομειακά προγράμματα, όπως στην αναμονή της Κλινικής μιας Ημέρας και της Ακτινοθεραπείας και το πρόγραμμα της τροχήλατης δανειστικής βιβλιοθήκης, στα νοσοκομεία Μεταξά και Metropolitan.
  • Πρόγραμμα Συνηγορίας και Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών από το 2007.

Είναι Μέλος Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνασπισμών για τον Καρκίνο. Στα 40 χρόνια δράσης του, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του και στόχος μας παραμένει πάντα ένας: Κανείς να μην μένει μόνος του απέναντι στον Καρκίνο!

Πληροφορίες:

ΑγκαλιάΖΩ | Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου | 6983586179, 2104181641

Perception | Τάσος Γκοτσόπουλος | 6974477105

Πηγή: paidis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.