Ευαγγέλου: Πλαίσιο αλληλεγγύης προς τους αδύναμους

Νέα 0
Ευαγγέλου: Πλαίσιο αλληλεγγύης προς τους αδύναμους

Κοινωνικό-Εισόδημα-570x300

«Πληροφορούμαι από σημερινά δημοσιεύματα πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει εντός του Ιουλίου η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο θα αφορά 40.000 φτωχά νοικοκυριά που ζουν σε τριάντα επιλεγμένους δήμους.

Ο μοναδικός δήμος του νομού, ο οποίος συμμετέχει στην πιλοτική πρώτη φάση του εν λόγω προγράμματος, είναι ο Δήμος Ελασσόνας και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που το ενδιαφέρον μας είναι μεγαλύτερο.

Σε μια εποχή όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην ΕΕ-28, όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου αλληλεγγύης προς όλους όσους αδυνατούν να  ανταπεξέρθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, στήνοντας θεσμούς, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελασσόνας, oι οποίοι δεν υπήρχαν».

 

Πηγή: www.elassonanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.