Η χορωδία MUSICARTE Ελασσόνας Στο 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων

Νέα 0
Η χορωδία MUSICARTE Ελασσόνας Στο 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων

Με τη συμμετοχή της στο 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων ξεκίνησε την φετινή καλλιτεχνική χρονιά η Μικτή Χορωδία musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας το προηγούμενο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 μετά από πρόσκληση του Δήμου Φαρσάλων. Την διοργάνωση για τον μακρόχρονο και σημαντικό θεσμό για την πολυφωνική μουσική στην όμορφη πόλη του νομού είχε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης (ΟΠΑΚΠΑ) Δήμου Φαρσάλων και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Χαλβά στην πλατεία Δημαρχείου.

Στην χορωδιακή βραδιά συναντήθηκαν τέσσερα αξιόλογα φωνητικά σύνολα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας (Βεργίνα, Πύργος Ηλείας, Ελασσόνα και Φάρσαλα)  όπου καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης, που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία, υπό το βλέμμα του επιβλητικού αγάλματος του μυθικού Αχιλλέα, σε μια γιορτή του πολιτισμού και του χορωδιακού τραγουδιού.

Η μικτή χορωδία musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας παρουσίασε ένα απαιτητικό και ευχάριστο ρεπερτόριο κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και απέσπασε κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της. Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος συνεχάρει τους χορωδούς και το μαέστρο για την συμβολή τους στη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής τέχνης και τόνισε τους αρρήκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των πόλεων Ελασσόνας και Φαρσάλων. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Η αποστολή του Μ.Σ. Ελασσόνας έτυχε πολύ θερμής φιλοξενίας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ και κατά την ολιγόωρη παραμονή τους στην πόλη χορωδοί και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο της γιορτής χαλβά και γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής του πασίγνωστου γλυκίσματος καθώς και να γευτούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

 

 

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.