Πεζοπορία ως την κορυφή της Οξιάς από το Σύλλογο απανταχού Σκαμνιωτών

Νέα 0

Πραγματοποιήθηκε η 2η πεζοπορία του Συλλόγου Σκαμνιωτών στη κορυφή της μυθικής Τιτνάτας (Οξυάς) την Κυριακή 7-8-2016 ξεκινώντας από την πλατεία της Σκαμνιάς Ολύμπου.
Ο Σύλλογος Σκαμνιωτών συνεχίζοντας και φέτος τις καλοκαιρινές δράσεις και με γνώμονα την ανάδειξη και την γνωριμία των αξιοθέατων της Σκαμνιάς και του Ολύμπου πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη 2η πεζοπορία που γίνετε πλέον θεσμός για τους λάτρης της φύσης του περιπάτου και για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τη φανταστική φυσική και ιστορική ομορφιά του νότιου Ολύμπου η οποία παραμένει άγνωστη ακόμη και για τους περισσότερους Έλληνες.
Η πεζοπορία Ξεκίνησε από την ράχη Γκοβάνη ύψος 1159 μ και κατέληξε μετά από 60 λεπτά στη κορυφή της μυθικής Τιτνάτας (Οξυά) 1453μ.
Μέλη του Συλλόγου με αρκετή όρεξη και μεράκι με τα κατάλληλα εργαλεία καθάρισαν το μονοπάτι για καλύτερη βατότητα και συγχρόνως σημάδεψαν τη διαδρομή με χρώμα στους κορμούς των δέντρων ή σε βράχια.

1 [800x600]2 [800x600]

3 [800x600]

Στους συμμετέχοντες διαβάστηκαν ιστορικά και ενδιαφέροντα στοιχεία ,όπως τα έχει αποτυπώσει ο συμπατριώτης μας μέλος του συλλόγου Ιωάννης Τσαπάλης ,για το βουνό της μυθικής Τιτνάτας (Οξυάς) <>.
Επιπλέων πληροφορίες στους συμμετέχοντες και ειδικά στους νέους κατά τη πεζοπορία παρείχε και ο συμπατριώτης μέλος του συλλόγου Ιωάννης Α. Αγοραστός, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Α.Π.Θ.
Στους συμμετέχοντες κληρώθηκε ένα συμβολικό ,αναμνηστικό δώρο προσφορά του Συλλόγου τυχερός ήταν ο Θανάσης Γκάτας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν.

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.