Έναρξη πολιτιστικών τμημάτων από την Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας

Νέα 0
Έναρξη πολιτιστικών τμημάτων από την Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας

3

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, είναι ένας σύλλογος που από το 1977 που δημιουργήθηκε είναι ο πιο ενεργός πολιτιστικός σύλλογος της πόλης μας, με τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, εικαστικών, παραδοσιακού τραγουδιού και ποικίλων πολιτιστικών παρεμβάσεων και εκδηλώσεων – με κορυφαία εκδήλωση τα τελευταία χρόνια το «Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών “…στου Ολύμπου την αυλή”», αλλά και με την υλοποίηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και με συμμετοχές μελών του σε πολιτιστικές ανταλλαγές με νέους από όλο τον κόσμο.

Για τα μέλη της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, ο Πολιτισμός είναι ανάγκη και προτεραιότητα. Ας στηρίξουμε την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, συμμετέχοντας στα πολιτιστικά της τμήματα.

Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου και στα τηλέφωνα: 2493023610 και 6974233850, 6974550560, 6938519612, 6974324505.

Για τη νέα περίοδο 2016 – 2017, θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

 Παραδοσιακών Χορών

 Έναρξη το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα. Το πνεύμα της διδασκαλίας είναι ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση. Μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίνονται ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Στόχοι των τμημάτων αυτών είναι: να καλλιεργηθούν στοιχεία της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, να καλλιεργηθούν οι ιδιαίτερες κινητικές δεξιότητες των παραδοσιακών χορών καθώς και να αποκτηθούν γνώσεις που σχετίζονται με τον παραδοσιακό χορό, τη μουσική και το τραγούδι.

  • Σάββατο 10.00 – 11.00 : Ε΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • Σάββατο 11.00 – 12.00 : ΣΤ΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • Σάββατο 12.00 – 13.00 : Γ΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • Σάββατο 13.00 – 14.00 : Α΄και Β΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • Παρασκευή 20.00 – 21.00 : Δ΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

         Πέμπτη 20.00 – 21.00 : Α΄και Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

  • Πέμπτη 21.00 – 22.30 : Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟ

          Δευτέρα 20.00 – 21.00 : ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  • Δευτέρα 21.00 – 22.00 : ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 Χοροδιδάσκαλοι: Ανδρέου Εύη, Νατσιούλη Νανά, Παπαχρήστου Γιώργος

 Για τα ενήλικα μέλη του συλλόγου και τους φίλους του συλλόγου, θα συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα παραδοσιακών χορών στη Λάρισα, κάθε Δευτέρα 20.30 – 22.00, στο χώρο του 2ου ΚΑΠΗ Λάρισας, (Λαγού και Κρανώνος).

 Εικαστικά: παιδικά & ενηλίκων κάθε Παρασκευή 00 – 20.00  .

Έναρξη 7 Οκτωβρίου 2016.

Η δημιουργική απασχόληση, η ψυχαγωγία, η συμμετοχή και παρέμβαση στα εικαστικά της πόλης μας είναι μερικοί από τους στόχους του εργαστηρίου. Τα μέλη του εργαστηρίου, εφαρμόζουν τις αρχές των εικαστικών τεχνών σε ατομικές και ομαδικές εργασίες με τη χρήση και κατάκτηση διαφόρων υλικών και τεχνικών, όπως και με τη γνωριμία του έργου μεγάλων καλλιτεχνών. Οξύνουν τη παρατηρητικότητα τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργούν έμφυτες η επίκτητες ικανότητες και επιδεξιότητες. Αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήριο και την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης, αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης.

 Παραδοσιακού τραγουδιού κάθε Τετάρτη 21.00 – 22.00 με τον Μάριο Σαρακατσιάνο. Έναρξη 12 Οκτωβρίου 2016

Το παραδοσιακό τραγούδι είναι ένα κομμάτι της μουσικής μας παράδοσης, που εμπλουτίζεται μοναδικά από τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, και παράλληλα αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας και ομαδικής ψυχαγωγίας. Προκύπτει από την αρχέγονη ανάγκη του κάθε ανθρώπου αλλά και κάθε λαού να εκφράσει τα συναισθήματά του, τους πόνους και τις χαρές του, τα ιδανικά και τις ελπίδες του. Ο αφηγηματικός αυτός χαρακτήρας του προσδίδει μιας μορφής ιστορικότητα, αφού πρόκειται για διηγήσεις της καθημερινής ζωής από εποχές περασμένες αλλά όχι ξεχασμένες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του παραδοσιακού τραγουδιού είναι η συλλογικότητα. Πολλές διαφορετικές φωνές ενώνονται σε μια, υπό τον ίδιο σκοπό: να εξιστορήσουν τα ανθρώπινα πάθη και μέσα από αυτό να βρουν τη γαλήνη. Το τμήμα του Παραδοσιακού τραγουδιού, δίνει τη δυνατότητα σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας να παρακολουθήσουν μαθήματα με τις υποδείξεις του καταξιωμένου μουσικού και δασκάλου παραδοσιακής μουσικής Μάριο Σαρακατσιάνο.

  • Θεατρικό Εργαστήρι – Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά 4-12 ετών

Κυριακή 11.00 – 13.00  με τη Σοφία Πουλιώτη . Έναρξη 9 Οκτωβρίου 2016.

Το θεατρικό εργαστήρι θα περιλαμβάνει θεατρική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό, δημιουργική απασχόληση, κατασκευές, πολλή διασκέδαση και την προετοιμασία μιας παράστασης. Σκοπός είναι τα παιδιά μέσα από το θεατρικό εργαστήρι να κοινωνικοποιηθούν, να δραστηριοποιηθούν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να μάθουν να συνεργάζονται και ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και να ψυχαγωγηθούν. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Σοφία Πουλιώτη (Ηθοποιός-Παιδαγωγός)

  • Εφηβική Θεατρική Ομάδα για παιδιά 12-18 ετών – Τετάρτη 20.00 – 21.00 με τη Σοφία Πουλιώτη . Έναρξη 12 Οκτωβρίου 2016.
  • 2
  • 1

 

 

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.