«Έφυγε» ξαφνικά 64χρονος Ελασσονίτης επαγγελματίας

Νέα 0
«Έφυγε» ξαφνικά 64χρονος Ελασσονίτης επαγγελματίας

87854c8355a063aad74334f4e26d9fd0_xl

Σοκ, συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα, στη Μαγούλα (τόπο καταγωγής του) και στη γύρω περιοχή από τον αιφνίδιο θάνατο 64χρονου γνωστού επαγγελματία της πόλης. Πρόκειται για τον οπωροπώλη – αγρότη Νίκο Τσιουμάνη, που απεβίωσε,

τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, την ώρα που βρισκόταν στο κτήμα – «μποστάνι» του.

Ο άτυχος οπωροπώλης, που διατηρούσε με την οικογένεια του εδώ και πολλά χρόνια οπωροπωλείο σε πολυσύχναστο σημείο της Ελασσόνας, επί της οδού Κων. Οικονόμου, τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης πήγε στο κτήμα του στη Μαγούλα Ελασσόνας για τις συνηθισμένες αγροτικές εργασίες και το μάζεμα καρπουζιών. Είχε νυχτώσει αλλά δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του, κάτι που δεν το συνήθιζε και που έκανε την οικογένεια του να ανησυχήσει. Οι επανειλημμένες κλήσεις στο κινητό του… χωρίς απάντηση, ανάγκασε τους δικούς του να τον αναζητήσουν. Δυστυχώς, η νυχτερινή αναζήτηση στο κτήμα, έφερε την κακή είδηση, αφού ο άτυχος 64χρονος βρέθηκε να κείτεται εκεί, χωρίς αισθήσεις. Προφανώς, τον «πρόδωσε» ξαφνικά η καρδιά του, σε συνδυασμό και με την κούραση όλης της μέρας.

Ο Νίκος Τσιουμάνης ήταν γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, συναλλασσόταν καθημερινά με πολύ κόσμο, που αγόραζε λαχανικά και φρούτα. Άτομο χαμηλών τόνων, ζωντανός και δραστήριος, έντιμος επαγγελματίας, ευαίσθητος, με «χιούμορ», «αγωνιστής» της καθημερινότητας και της καθημερινής βιοπάλης, με ανησυχίες που δεν έκρυβε και είχαν να κάνουν με την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει καταβάλει την κοινωνία και τα προβλήματα του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Ήθελε να ενημερώνεται καθημερινά, φανατικός και πιστός αναγνώστης της «Ε», που την είχε μόνιμα στον πάγκο του καταστήματος, διαβάζοντας την περιοδικά στη διάρκεια της μέρας, όταν έβρισκε χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο, «καμάρωνε» για την εφετινή παραγωγή στο «μποστάνι» του, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά καρπούζια χωρίς φάρμακα, με ασυνήθιστα μεγάλο βάρος(καρπούζια – «γίγαντες» – ασήκωτα…23 κιλών!).

Ο Νίκος Τσιουμάνης, κάπου στο 1970, διετέλεσε και ποδοσφαιριστής του Π.Ο. Ελασσόνας, αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ τα τελευταία χρόνια όταν έβρισκε ευκαιρία από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, πλαισίωνε προπονήσεις και αγώνες μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

Άφησε πίσω τη σύζυγο του και 3 παιδιά(2 γιούς και μία κόρη), ενώ ευτύχησε να δει και εγγόνια.

Το τελευταίο «αντίο» στον Ελασσονίτη επαγγελματία ειπώθηκε χθες στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, όπου συλλειτούργησαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Ρουμπιές.

Στην Εξόδιο Ακολουθία, βρέθηκαν εκατοντάδες άτομα από την Ελασσόνα, τη γενέτειρα του Μαγούλα, δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημ. Οικονόμου, απλός κόσμος που προμηθευόταν φρούτα από το κατάστημα του, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.