Γ. Κατσιαντώνης για ακατάσχετο Οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ: «Σφυρίζει κλέφτικα… η κυβέρνηση»

Νέα 0
Γ. Κατσιαντώνης για ακατάσχετο Οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ: «Σφυρίζει κλέφτικα… η κυβέρνηση»

katsiantwnhs

Για «σταύρωση» χιλιάδων δικαιούχων των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας

Λάβρος κατά της κυβέρνησης για την απαράδεκτη ανυπαρξία νομοθετικής ρύθμισης που αφορά το ακατάσχετο των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ εμφανίζεται ο Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κάνει λόγο για «σταύρωση» χιλιάδων δικαιούχων που βρίσκονται στο έλεος των κατασχέσεων λίγες μέρες πριν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα !

» Οι καταγγελίες πολλών χιλιάδων δικαιούχων στο Νομικό Φορέα ΓΟΝΕΙΣ που κινητοποιήθηκε άμεσα και ζήτησε από εμένα εγγράφως να μεριμνήσω προκειμένου να διασφαλιστεί με ειδική διάταξη το αναφαίρετο δικαίωμα των συμπολιτών μου, ώστε να διαφυλαχθεί στο ακέραιο το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ που σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΟΝΕΙΣ θα καταβληθεί στις 10/04/2017 (1η δόση) με θέτει προ των ευθυνών μου και της υποχρέωσης μου που έχει να κάνει με την καθημερινή επιβίωση ανθρώπων… που αναμένουν ως… Θείο Δώρο… το επίδομα για το γάλα των παιδιών τους να παρέμβω με όλη μου την ψυχή …για να μη γίνει η κυβέρνηση  ο… δήμιος τους» επισημαίνει στους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων.

Ως περίτρανη απόδειξη για τις… άγριες διαθέσεις της Κυβέρνησης ο Γιώργος Κατσιαντώνης καταδεικνύει τις προηγούμενες κατασχέσεις επιδομάτων που έλαβαν χώρα και ζητά από την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προχωρήσουν άμεσα και πριν την 10η Απριλίου που θα γίνει η καταβολή της 1ης δόσης του επιδόματος, σε ενέργειες που θα εξαιρούν από το καθεστώς των κατασχέσεων ,,,τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.

Η ερώτηση του βουλευτή Λάρισας, Γιώργου Κατσιαντώνη έχει ως εξής:

Την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κυριολεκτικά στο όριο της φτώχειας ή ακόμη και κάτω από αυτό, και ενώ προσδοκούν σε μια λυτρωτική οικονομική ανάσα λίγο πριν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, μέσω της βοήθειας που θα τους παρείχε η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, εντούτοις κωφεύετε και αφήνετε αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος των κατασχέσεων για οποιαδήποτε αιτία και από οποιονδήποτε έχοντα οικονομική απαίτηση από αυτούς.

Ειδικότερα, παρά το ότι, όπως λέει και η λέξη, πρόκειται για επιδόματα, εσείς θεωρείτε ότι αυτά είναι κάτι σαν «μαγικό εισόδημα» και θεωρείτε ότι αυτά, δεν πρέπει να προστατεύονται με συγκεκριμένη διάταξη ως ακατάσχετα, ενώ τα εντάσσετε σε σχετικές διαδικασίες για τον ακατάσχετο λογαριασμό. Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι δικαιούχοι είναι απροστάτευτοι! Να τονισθεί εδώ, ότι για πολλές χιλιάδες ενδιαφερομένων έχει γίνει ήδη κινητοποίηση και ενεργοποίηση για το θέμα από το Φορέα ΓΟΝΕΙΣ, που απευθύνθηκε προς εμένα εγγράφως, με αίτημα να διευθετηθεί το θέμα άμεσα και λειτουργικά έτσι, ώστε να διαφυλαχθούν στο ακέραιο τα δικαιώματα των μελών του (και όχι μόνον αυτών, αλλά και όλων των δικαιούχων συμπολιτών μας), που τυγχάνουν δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω, και λαμβανομένων υπόψη: -των χιλιάδων ενδιαφερομένων συμπολιτών μας, οι οποίοι, ενώ έλαβαν κανονικά τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ, τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς μονομερώς κατέσχεσαν τα ποσά, φέρνοντάς τους σε απόγνωση. -του γεγονότος ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων δεν προσμετρούνταν στο καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσονταν από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων (Ν.4093/2012 και Ν.4252/2014), – του γεγονότος ότι επίκειται ζήτημα δημοσίου συμφέροντος να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο σε ένα τόσο απλό, πλην όμως εσφαλμένα και αδικαιολόγητα παρατεταμένο, κενό ερμηνείας διάταξης δικαίου,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα, και πάντως προ του χρόνου καταβολής των επιδομάτων (σημ: 1η δόση στις 10 Απριλίου τρέχοντος έτους), ώστε να εξαιρέσετε από το καθεστώς των κατασχέσεων τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, προκειμένου να μην εμπίπτουν αυτά, για οποιαδήποτε αιτία και ανεξαρτήτως ποσού, στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού, άλλως να μην κατάσχονται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα?

Ακολουθεί το αίτημα του Νομικού Προσώπου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΓΟΝΕΙΣ προς τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Κατσιαντώνη:

Ενημερωτικό σημείωμα
Νομικού Προσώπου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΓΟΝΕΙΣ, με έδρα την Ελευσίνα επί της οδού Κανελλοπούλου αρ. 5 Τ.Κ 19200 , αρ. ΓΕΜΗ 13109450900/2014.

Προς
Γεώργιο ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ βουλευτή Λάρισας

Κύριε Κατσιαντώνη,
Στην Ελλάδα του 2017, με την ανεργία να έχει φτάσει σε αρνητικό υψηλό και τη φορολογία να έχει εξελιχθεί σε μία ιδιότυπη δήμευση των εισοδημάτων, το κράτος δείχνει πιο ανάλγητο από ποτέ παραμονεύοντας σαν «κέρβερος» για να κατάσχει χρήματα ακόμα και από απόρους. Από αυτή την αντιλαϊκή τακτική δεν ξέφυγαν εκατοντάδες μέλη του Φορέα ΓΟΝΕΙΣ οι οποίοι ενώ έλαβαν κανονικά τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς μονομερώς κατέσχεσαν τα ποσά. Να σημειώσουμε ότι η πλειονότητα των μελών μας αφορά οικογένειες που ζουν κυριολεκτικά στα όρια τις φτώχιας ενώ πολλές οικογένειες εξ αυτών λαμβάνουν μηνιαίως τρόφιμα από τον Φορέα ΓΟΝΕΙΣ ώστε να καλύψουν όσο μπορούν και με τη δική μας συμμετοχή τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Επειδή σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που ζήτησε και έλαβε ο φορέας ΓΟΝΕΙΣ από τη διοίκηση του ΟΓΑ (βλ. Παρέμβαση ΓΟΝΕΙΣ για την ημερομηνία καταβολής επιδομάτων ΟΓΑ) η 1η δόση πληρωμής θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 10/4/2017 και πριν το Πάσχα αφορώντας χιλιάδες δικαιούχες οικογένειες,

Επειδή δεν έχει μεριμνήσει έως και σήμερα επίσημα η διοίκηση του υπουργείου Εργασίας μέσω απόφασης για την απαγόρευσης κατάσχεσης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ   από τα πιστωτικά ιδρύματα,

Επειδή χιλιάδες οικογένειες αναμένουν να λάβουν αυτή την ελάχιστη κοινωνική παροχή εν μέσω μάλιστα και του Πάσχα κινδυνεύοντας να τους κατασχεθούν τα επιδόματα λόγω οφειλών προς το δημόσιο,

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα ώστε να διασφαλιστεί με απόφαση των αρμοδίων το ακατάσχετο των εν λόγω χρηματικών ποσών που αφορούν το

Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων 4093/2012 , ΦΕΚ 222 Α’ /12-11-2012

Ειδικό Επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ΝΟΜΟΣ 4141/2013, ΦΕΚ

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.