Δήμος Ελασσόνας: «Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου – Ξεκινά το εμβληματικό έργο»

Νέα 0

Τη σύμβαση του εμβληματικού έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Ελασσόνας» υπέγραψαν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Ήρων ΑΤΕ» κ. Ναπολέων Παλάντζας, παρουσία της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Χαράς Μπαγιώτα.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Ελασσόνας με βασικό στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας της κεντρικής αγοράς και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας. Η αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου και η αισθητική και λειτουργική ενοποίηση σε όλη την περιοχή της επέμβασης εκτός των άλλων θα διευκολύνει την κυκλοφορία των πεζών και θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα των ατόμων μειωμένης κινητικότητας (ΑΜΚ), δηλαδή ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και μητέρες με καροτσάκια, ενώ παράλληλα εντός της ζώνης αυτής, χαράσσεται και η όδευση, μέσω ειδικής πλακόστρωσης, των ΑΜΕΑ. Οι δρόμοι στους οποίους θα γίνουν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις ανάπλασης είναι οι: Ελ. Βενιζέλου, Δραχμής, Αργοναυτών, Πάνου Ζήδρου και Αθ. Διάκου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.086.364,00 € και το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και από πόρους του Δήμου για επενδυτικές ανάγκες.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Η κεντρική αγορά της Ελασσόνας αποτελεί τον πυρήνα της εμπορικής οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και του δήμου και για το λόγο αυτό κάθε έργο αναβάθμισης ενδυναμώνει περαιτέρω την τοπική οικονομία και προοπτική. Η δημοτική μας αρχή παρέλαβε το φάκελο του έργου χωρίς μελέτες και με πολλές ελλείψεις. Μόνο η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης δεν αποτελούσε εγγύηση για την υλοποίησή του, καθώς πολλά ενταγμένα έργα άλλων δήμων καθυστέρησαν και δεν θα προχωρήσουν. Εμείς όμως πιστέψαμε στις δυνατότητες του Δήμου μας, των υπαλλήλων και συνεργατών μας, διορθώσαμε λάθη και παραλείψεις, δημοπρατήσαμε τις απαραίτητες μελέτες, συνεργαστήκαμε με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό για την επίβλεψη των μελετών και του έργου, εγκρίναμε την οριστική μελέτη, δημοπρατήσαμε το έργο και υπογράψαμε τη σύμβαση. Η ικανοποίηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, όταν διαπιστώνουμε ότι είναι λίγοι οι δήμοι που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να υπογράψουν σύμβαση για έργο Open Mall και ο Δήμος μας είναι ένας από αυτούς. Οι εργασίες ανάπλασης θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και η Ελασσόνα σε λίγους μήνες θα έχει ένα νέο, αναβαθμισμένο και ελκυστικό εμπορικό κέντρο, που θα ανεβάσει την αγοραστική κίνηση και την ψυχολογία των επαγγελματιών – επενδυτών».

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Χαρά Μπαγιώτα σημειώνει: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας και εγώ προσωπικά, θέλουμε να ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη των εργασιών. Ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της Ελασσόνας χαιρετίζει ένα τόσο μεγάλο έργο, το οποίο πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και θα δημιουργήσει ένα ελκυστικό εμπορικό και αστικό περιβάλλον που θα τονώσει το ενδιαφέρον και τη ζήτηση για τις επιχειρήσεις μας. Παράλληλα με την κατασκευή του έργου, προχωρά και ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων, ώστε με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών να έχουν γίνει και οι αισθητικές βελτιώσεις σε όλα τα καταστήματα της περιοχής παρέμβασης. Πιστεύουμε ότι η ανάπλαση του Open Mall θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία».

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.