ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ

Νέα 0

Περιοδεία σε σεισμόπληκτα χωριά των δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου πραγματοποίησε το Σάββατο για μία ακόμη φορά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Συνοδευόμενος από το μέλος της νομαρχιακής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Μίγα και τον πρώην βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους» κ. Μίμη Δημητριάδη, ο κ. Κόκκαλης συζήτησε με κατοίκους της περιοχής, για τη νέα δύσκολη καθημερινότητά τους μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, αλλά και την επιβάρυνση της κατάστασης από τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Ο πρώην υφυπουργός επισκέφθηκε τα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Πραιτώρι, Παλαιόκαστρο, Βλαχογιάννι και Αμούρι.

Επίσης, ενημέρωσε τους κατοίκους για την αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, με θέμα τις καταγγελίες που έγιναν στο paidis.com από αρκετούς σεισμόπληκτους στις περιοχές του Δαμασίου και της Ποταμιάς, οι οποίοι είχαν εντάξει τα σπίτια τους στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ολοκλήρωσαν τις εργασίες και καταβάλλουν στις τράπεζες της δόσεις της ίδιας συμμετοχής τους, ενώ, εξαιτίας του σεισμού τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα και οι ίδιοι διαμένουν σε σκηνές ή φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα. Ο κ. Κόκκαλης εξήγησε πως τόνισε στον υπουργό ότι «κρίνεται επιτακτική ανάγκη να υπάρξει στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή ή την επιδότηση των δόσεων, που αφορούν στην ίδια συμμετοχή των ιδιοκτητών στο πρόγραμμα».

Μετά το πέρας των επαφών του, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε εδώ για μία ακόμη φορά, στον τόπο που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται η σκέψη όλων των Λαρισαίων και όλων των Ελλήνων. Η επόμενη ημέρα για τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας είναι δύσκολη, η προσαρμογή σ’ αυτές τις κακές καιρικές συνθήκες ακόμη δυσκολότερη. Συζήτησα με αρκετούς συμπολίτες, άκουσα ξανά τα προβλήματά τους και τους μίλησα για τις πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει. Ως εκπρόσωπος της περιοχής στη βουλή, αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος, θα παραμείνω ενεργά δίπλα τους μέχρι την ημέρα που θα μπουν ξανά στα καινούρια σπίτια τους».

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.