Δράση για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο από το ΚΠΕ Ελασσόνας

Νέα 0
Δράση για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο από το ΚΠΕ Ελασσόνας

39fbf746f15293830fbb0a8c79607399_xl

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου-Ελασσόνας, σε συνεργασία

με τους κ.κ. Παπαδοπούλου Μαρία , σχολική σύμβουλο Π.Ε. Λάρισας, της 6ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων, Ζιάκα Βασιλική σχολική σύμβουλο φυσικής αγωγής Λάρισας, Λαπούση Γεώργιο σχολικό σύμβουλο φυσικής αγωγής Λάρισας, Χατζημίχου Κωνσταντίνα υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, και Οικονομάκη Αργυρή υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, πραγματοποιούν μαθητικό κάλεσμα σε δράση με έργα ζωγραφικής ή μικτής τεχνικής (αφίσα, κολάζ, κατασκευή κλπ) με θέμα: «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε: «Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να φανταστούν οι μαθητές τον κόσμο χωρίς αυτοκίνητο. Να εκφράσουν μέσα από τη ζωγραφική ή τη μικτή τεχνική, ιδέες-προτάσεις για το πώς θα ήθελαν να είναι η πόλη και η γειτονιά τους, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος.

Στόχος της δράσης (η οποία δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα) είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, οι γονείς και η τοπική κοινωνία για το σοβαρό πρόβλημα του κυκλοφοριακού, των τροχαίων ατυχημάτων, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αυτοκίνητα, και να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει αρχικά να προκαλέσουν μια συζήτηση στην τάξη με αφορμή την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Από τη συζήτηση αυτή θα αναδειχτούν τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μπορεί να αποτυπωθούν στις δημιουργίες των μαθητών.

Σε κάθε έργο θα πρέπει να υπάρχει το όνομα του μαθητή ή των μαθητών που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν, το τμήμα και το σχολείο τους. Τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στις υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016. Στη συνέχεια, τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν σε έκθεση και θα βραβευτούν σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει στη διάρκεια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τον Οκτώβριο 2016».

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.