ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Νέα 0
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Παπαδοπούλου Μαρία , Σχολική Σύμβουλο  Π.Ε. Λάρισας της 6ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων, Ζιάκα Βασιλική Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 Λάρισας, Λαπούση Γεώργιο Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 Λάρισας, Χατζημίχου Κωνσταντίνα Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Λάρισας και Οικονομάκη Αργυρή Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Λάρισας, διοργανώνει μαθητικό κάλεσμα σε δράση με έργα ζωγραφικής ή μικτής τεχνικής (αφίσα, κολάζ, κατασκευή κλπ) με θέμα: «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Αυτή την ημέρα καλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο. Η δράση γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας να φανταστούν οι μαθητές τον κόσμο χωρίς αυτοκίνητο. Να εκφράσουν μέσα από τη ζωγραφική ή τη μικτή τεχνική, ιδέες-προτάσεις για το πώς θα ήθελαν να είναι η πόλη και η γειτονιά τους, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος.

Στόχος της δράσης (η οποία δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα) είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, οι γονείς και η τοπική κοινωνία για το σοβαρό πρόβλημα του κυκλοφοριακού, των τροχαίων ατυχημάτων, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αυτοκίνητα, και να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει αρχικά να προκαλέσουν μια συζήτηση στην τάξη με αφορμή την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο». Από την συζήτηση αυτή θα αναδειχτούν τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μπορεί να αποτυπωθούν στις δημιουργίες των μαθητών.

Σε κάθε έργο θα πρέπει να υπάρχει το όνομα του μαθητή ή των μαθητών που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν, το τμήμα και το σχολείο τους. Τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016. Στη συνέχεια, τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν σε Έκθεση και θα βραβευτούν σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει στη διάρκεια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τον Οκτώβριο 2016.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.