Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στη Λάρισα

Νέα 0

Το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ (των διασυνδεομένων Νοσοκομείων ΠΠΓΝΛ/ΓΝΛ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας, ο Δήμος Λάρισας, το ΕΚΑΒ, ο Σύλλογος καρκινοπαθών Λάρισας. Οι διοργανωτές σε κοινή συνέντευξη τύπου απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να βοηθήσουν στο να υπάρχει απόθεμα καθώς οι ανάγκες κατά τις ημέρες των γιορτών είναι αυξημένες.

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας των δυο Νοσοκομείων της Λάρισας πραγματοποιούμε την εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας από τις 11 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016. Οφείλουμε όλοι, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες να χαρίσουμε ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας, γιατί το αίμα είναι ζωή και το χρειαζόμαστε όλοι σε κάποια δύσκολη στιγμή στη ζωή μας. Ας φροντίσουμε όλοι έτσι ώστε να υπάρχει απόθεμα για τους συνανθρώπους μας».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ [800x600]ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (2) [800x600]

Δημήτρης Λιόλιος – Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν.Λ.: «Έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Αιμοδοσίας των δυο διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Λάρισας διοργανώνουμε την εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας. Το αίμα είναι απαραίτητο και καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή».

Μαρία Χατζιδάκη – Διευθύντρια Κέντρο Αιμοδοσίας ΓΝΛ:
«Το αίμα είναι αγαθό υγείας. Η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα για μια σειρά από λόγους (αύξηση ορίου ηλικίας, περισσότερα χειρουργεία, επιλεγμένες χημειοθεραπείες κλπ) η προσφορά όμως για αίμα είναι μικρή. Αυτή την ανακολουθία πρέπει να την διορθώσουμε καθώς σε μια επείγουσα κατάσταση μπορεί να μην υπάρχει απόθεμα. Το ¼ του αίματος που μαζεύουμε πηγαίνει μόνο στα παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι ανάγκε ςίναι τεράστιες».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Θανάσης Παιδής.

Το πρόγραμμα της υπόλοιπης εβδομάδας έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 13/12/2016 17:00 – 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ÿ
– Ενημέρωση πολιτών Ÿ
– Δειγματοληψία υποψηφίων δοτών μυελού οστών Ÿ
– Εθελοντική Αιμοδοσία (Κινητή Μονάδα)

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12/2016 9:00 – 14:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (κτίριο πρώην Νομαρχίας)
– Εθελοντική Αιμοδοσία
– Ενημέρωση πολιτών Ÿ
– Δειγματοληψία υποψηφίων δοτών μυελού οστών

ΠΕΜΠΤΗ 15/12/2016 9:00 – 14:00
– Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων / Ερωτηματολογίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12/2016 17:00 – 20:00 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ
– Εθελοντική Αιμοδοσία Ÿ
– Ενημέρωση πολιτών Ÿ
– Δειγματοληψία υποψηφίων δοτών μυελού οστών

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12/2016 9:00 – 14:00
– Εθελοντική Αιμοδοσία
– Ενημέρωση πολιτών
– Δειγματοληψία υποψηφίων δοτών μυελού οστών

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.