Ευαισθητοποίηση μαθητών στην Τσαριτσάνη για τα άτομα με αναπηρία

Νέα 0

Εκδήλωση γεμάτη μηνύματα πρόσφατα στην Τσαριτσάνη. Οι ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία, τα θεμελιώδη δικαιώματά τους αλλά και η απαραίτητη αλλαγή της κοινωνικής αντιμετώπισης της αναπηρίας αποτέλεσαν θέμα ευρείας συζήτησης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Τσαριτσάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Προσκεκλημένοι στο σχολείο ήταν η ψυχολόγος κ. Χρυσούλα Πιτένη και ο διακεκριμένος αθλητής με αναπηρία και πρωταθλητής Ελλάδας στο ακόντιο κ. Χαράλαμπος Βαρυτιμίδης.
Με την παρουσία του διευθυντή του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Τσαριτσάνης κ. Ν. Βλέτση και των εκπαιδευτικών του σχολείου, αρχικά η ψυχολόγος κ. Πιτένη, θέλησε, τόσο με την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού όσο και με καίριες ερωτήσεις που υπέβαλε στα παιδιά, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του Γυμνασίου και Λ. Τ. Τσαριτσάνης για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Κατά την κ. Πιτένη, η κοινωνική υποστήριξη, η αποδοχή του διαφορετικού και η ανατροπή των κατεστημένων στερεότυπων αντιλήψεων θα βελτιώσει ποιοτικά τη ζωή των ατόμων με αναπηρίες.

ΦΩΤΟ - ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2 [800x600]ΦΩΤΟ - ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 1 [800x600]

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Βαρυτιμίδης, ο οποίος «κατέθεσε» τα προσωπικά του βιώματα και «καθήλωσε» τους μαθητές, καθώς με ώριμο και συγχρόνως πνευματώδη τρόπο μίλησε για τα κινητικά προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει.
Το σθένος του, η κοινωνικότητά του, η αγάπη για τον αθλητισμό και η υποστήριξη που είχε από τον κοινωνικό του περίγυρο, του επέτρεψαν την αυτόνομη διαβίωση και την ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού βίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοινή διαπίστωση ότι η αποδοχή, η κοινωνική ένταξη, η εκπαίδευση, η ισότιμη αντιμετώπιση που ορίζει η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα άτομα με αναπηρία είναι αρχές που οφείλει κάθε κοινωνία να υιοθετήσει και η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία μας θέτει προ των ευθυνών μας.

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.