Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: Τι θα γίνει με το «χάλι» του δρόμου προς Ομαδικό Αμπελώνα;

Νέα 0
Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: Τι θα γίνει με το «χάλι» του δρόμου προς Ομαδικό Αμπελώνα;

dromos-2-800x600

Τι θα γίνει με το «ορφανό» δρόμο της Μελούνας;
Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας, είναι γνωστή. Ξεπερνάει όμως κάθε φαντασία το «χάλι» που έχει ο δρόμος της «Μελούνας», από τα Γυμνάσια της Ελασσόνας- «κόκκινο εικονοστάσι»- έως την είσοδο της Τσαριτσάνης όπου καταλήγει στην Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης.
Ο συγκεκριμένος δρόμος θα μπορούσε να ήταν και «ορφανός», μιας και μεταξύ Δήμου Ελασσόνας και Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι ευθύνες μετατοπίζονται κάθε φορά από τη μία αρχή στην άλλη. Θυμίζουμε βέβαια, πως η σημερινή δημοτική αρχή υπόσχονταν προεκλογικά ότι θα τον κάνει «ποδηλατόδρομο»!
Ο δρόμος αυτός δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων, αγροτικών κυρίως, και είναι καταρχήν αναγκαίος για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κάμπο της Τσαριτσάνης, συνεχίζει προς τον Ομαδικό Αμπελώνα και φτάνει ως την Αετοράχη, εξυπηρετώντας και τους κατοίκους των χωριών.
Η κίνηση των βαρέων οχημάτων που παλιότερα διεξάγονταν αποκλειστικά από το δρόμο αυτό αποφεύγοντας την πόλη της Ελασσόνας- για την πρόσβασή τους στην Εθνική Οδό, έχει περιοριστεί. Έχει όμως αφήσει τα σημάδια του, ιδίως από περιόδους που τα Τέμπη ήταν κλειστά, και ως μοναδική δίοδος διέλευσης νότιας Ελλάδας- Μακεδονίας χρησιμοποιούνταν με ευθύνη και των τροχονομικών αρχών, αυτός ο δρόμος.
Τα κατά καιρούς «μπαλώματα» αποδείχτηκε ότι δεν είναι λύση. Οι λακκούβες που υπάρχουν σήμερα είναι αναρίθμητες. Ο δρόμος παρουσιάζει ρωγμές σε πολλά σημεία του οδοστρώματος, καθιζήσεις και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και φθορές στις άκρες. Η έλλειψη φωτισμού καθιστά επίσης άκρως επικίνδυνη την κυκλοφορία τη νύχτα.
Φαινόμενα ζημιών στα οχήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, οι καταγγελίες πληθαίνουν και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι επίσης μεγάλος, αφού στην προσπάθειά τους οι οδηγοί να αποφύγουν τις λακκούβες κάνουν απότομους ελιγμούς και κινούνται συχνά στο αντίθετο ρεύμα.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.