«Μάγεψε» η μουσικοποιητική παράσταση στο Βόλο σε συνδιοργάνωση του Δικτύου Περραιβία

Νέα 0
«Μάγεψε» η μουσικοποιητική παράσταση στο Βόλο σε συνδιοργάνωση του Δικτύου Περραιβία

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (7)

Δύο ονειρικές βραδιές γεμάτες μουσική, ποίηση, τραγούδι, χορογραφίες, χορούς, νοσταλγία και χρώματα Ελλάδας, με τον ευρηματικό τίτλο «Πώς να σωπάσω!» απόλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 , δύο βραδιές που χαρακτηρίστηκαν από τη μοναδική ποιότητα και την αισθητική και τις εγγυήθηκαν οι Φορείς που, με πολλή φροντίδα, τις διοργάνωσαν.

Πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία του Φορέα Πολιτισμού «Έλξευσις» (Κυρ. Κυτούδης) , του Παγκόσμιου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Κων. Σκριάπας) , υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού- ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου (Πρόεδρος Γ. Βλιώρας).
Οι μεγάλες αυτές συναυλίες, με πάνω από 50 συντελεστές ,που όλοι από καιρό περίμεναν , παρουσιάστηκαν στις 4 & 5 Αυγούστου, στο Δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμό του καθηγητή Ποίησης κ. Κυριάκου Κυτούδη , ο οποίος εξέπληξε ,ταξίδεψε και συγκίνησε έντονα το κοινό με τον μεστό και ποιητικό του λόγο, στον οποίο έκανε μια μακρά αναδρομή στην ιστορία των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας την πραγματική ιστορία των Ελλήνων.

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (10)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (1)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (2)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (3)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (4)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (5)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (6)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (7)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (8)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (9)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (11)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (12)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (13)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (14)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (15)ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (16)

ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΙΑΠΑΣ 2016 (17)

Η θεματολογία της μοναδικής και σπάνιας -για τα Ελληνικά δεδομένα – μουσικοποιητικής παράστασης ,διάρκειας πάνω από τις 2,5 ώρες, ήταν η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα της, να χάσει την ιστορία της, να χάσει τον πολιτισμό της.
Και όλα αυτά ειπώθηκαν μέσα από μια πανδαισία ποίησης, χορού, μουσικής με τις υπέροχες φωνές του Γιώργου Πάγκαλου και της Βασιλικής Καρακώστα , με εξαίρετους μουσικούς με τους θαυμάσιους χορευτές του Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Λάρισας ,Συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων (Χοροδιδάσκαλος κ. Κ. Κιντέρσος) και της Σχολής CHORUS LINE Βόλου (Χορογράφος κ. Βάσω Τηλιοπούλου) , ενώ η ποιητική ομάδα του Φορέα «Ελξευσις» είχε αναλάβει να προετοιμάσει τα δυνατά κείμενα, τις αφηγήσεις και τις απαγγελίες ,υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Κυτούδη που δημιούργησαν έντονα και εναλλασσόμενα συναισθήματα , που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο και χωρίς να δακρύσει.
Η πιο συγκλονιστική στιγμή των παραστάσεων ήταν ο «θρήνος για τη σφαγή των Νηπίων της Σάντας», στην οποία όλοι λύγισαν από συγκίνηση ,μπροστά στην συγκλονιστική αφήγηση του Κυριάκου Κυτούδη και το μοιρολόϊ από την Βασιλική Καρακώστα.
Είναι παραστάσεις που σπάνια συναντά κανείς και οι οποίες συνδυάζουν τη θλίψη και τον θυμό για τις ταλαιπωρίες του Έθνους των Ελλήνων και ταυτόχρονα μια τεράστια δύναμη και πίστη στο να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία καλύτερη ,που θα πρέπει να την παραδώσουμε στις Νέες Γενιές που έρχονται.
Το κοινό έμεινε εκστασιασμένο και συγκλονισμένο από τις εναλλαγές επί σκηνής , με ακραία συναισθήματα και καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές ,ζητώντας η παράσταση αυτή να ταξιδέψει όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα ,αλλά και σε όλο τον κόσμο ,όπου υπάρχουν Έλληνες , ενδεχόμενο που εξετάζουν ο πρόεδρος του Φορέα «ΕΛΞΕΥΣΙΣ» κ. Κυρ. Κυτούδης και ο πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας .
Επιμέλεια – Συντονισμός: Ο Καθηγητής Ποίησης κ. Κυριάκος Κυτούδης

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ : Γιώργος Πάγκαλος και Βασιλική Καρακώστα

Μουσικοί :
.Δημήτρης Καρακώστας – (μαέστρος) – πλήκτρα,
Γιώργος Πάγκαλος – λαούτο,
Aida Qorri – Πάγκαλου -Βιολί ,
Νίκος Μούτσελος – πνευστά-κρουστά,
Κώστας Γεδίκης – μπουζούκι,
Γιάννης Ευστρατιάδης – κρουστά,
Κώστας Κυριτσάκης – κρητική λύρα,
Δαμιανός Χωραφαίδης – ποντιακή λύρα,
Χρήστος Αργυρούλης – κιθάρα.
Απαγγελία – αφήγηση: Ποιητική Ομάδα «ΕΛΞΕΥΣΙΣ»
Νατάσα Καλιακούδα,. Βίκυ Νινιζοπούλου,. Γιώργος Κακοδήμος,. Σπύρος Μακρυγιάννης,. Ευάγγελος Γουργουλιάνης
Χορογραφίες -Χορευτικά
Εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων του Κέντρου Λαογραφικών Ερευνών Λάρισας (ΚΕ.Λ.Ε..) και οι Χορευτές της Σχολής χορού Chorus Line Βόλου, ενώ συμμετείχε , σε ρόλο έκπληξη, το Παιδικό τμήμα του 1Ου Συστήματος Προσκόπων Βόλου.

Βραδιές Ονείρου στο Βόλο

Οι διοργανωτές των δύο αυτών ονειρικών παραστάσεων, που ήταν ο Φορέας Πολιτισμού «Έλξευσις» (Πρόεδρος Κυρ. Κυτούδης), το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Πρόεδρος των δύο Φορέων ο Κώστας Σκριάπας ),που στις εκδηλώσεις αυτές είχαν τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (Συνδιοργάνωση), διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων και ξεχωριστών πολιτιστικών γεγονότων εντός και εκτός Ελλάδος, που χαρακτηρίζονται από την ποιότητα και ταξιδεύουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, την ιστορία, την ποίηση και τη μουσική μας σε όλο τον κόσμο .
Ένα δείγμα της ποιοτικής αυτής συνεργασίας είναι τo «Πώς να σωπάσω» , με εκρηκτική δομή μουσικής ,λόγου και χορογραφιών ( Χορευτικά Ποντίων και Κρητών και μοντέρνου χορού ) ,που αφήνει άφωνο τον θεατή και δεν μένει κανείς ασυγκίνητος από τις συγκλονιστικές ερμηνείες του Γιώργου Πάγκαλου και της Βασιλικής Καρακώστα ,που δημιουργούν έντονα εναλλασσόμενα συναισθήματα ,που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή ενός λαού ,που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ στο διάβα της ιστορίας του.
Ήταν δύο μοναδικές παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου , που άφησαν άναυδο και συγκλόνισαν το κοινό και που δείχνουν τι σημαίνει Ελλάδα της προόδου, της μουσικής, του λόγου, της τέχνης , του πολιτισμού και της ελπίδας, γι’ αυτό και αρκετοί Φορείς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίασή τους στην ομογένεια, γιατί τις θεωρούν εμβληματικές στο είδος τους και αναδεικνύουν το μεγαλείο του Έλληνα .
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κυρ. Κυτούδης –«Έλξευσις», Τηλ.6988-085300 και Κων. Σκριάπας -Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Τηλ. 6974-881944, WEBSite: www.diktioelassonas.gr

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.