Μάξιμος για οζώδη δερματίτιδα, πληρωμές δάσωσης γαιών, βιομηχανική τομάτα κ.α.

Νέα 0
Μάξιμος για οζώδη δερματίτιδα, πληρωμές δάσωσης γαιών, βιομηχανική τομάτα κ.α.

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΠΡΟΣ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Έξαρση της οζώδους δερματίτιδας και χιλιάδες θανατώσεις ζώων

«Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το ζωικό κεφάλαιο της χώρας εξαιτίας της προσβολής των βοοειδών εκ νέου και τη φετινή χρονιά από τον ιό της οζώδους δερματίτιδας. Χιλιάδες είναι οι θανατώσεις προσβεβλημένων ζώων σε περισσότερες από 60 εκτροφές της χώρας, καθώς παρά τα κρούσματα της ασθένειας κατά την περυσινή χρονιά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν κατάφερε να αποτρέψει και να σταματήσει την επανεμφάνισή της». Τα παραπάνω αναφέρονται σε ερώτηση, που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, η οποία έχει ως πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη, και απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι το ενδεχόμενο της εκ νέου έξαρσης του ιού της οζώδους δερματίτιδας και της ανάγκης για επιφυλακή των υπηρεσιών για την λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προστασίας του ζωϊκού κεφαλαίου της χώρας «είχε επισημανθεί με την υπ. αριθμ. 4145/22.03.2016 ερώτηση που είχαμε υποβάλει 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αποστόλου. Ωστόσο, η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ όχι μόνον απαξίωσε να μας απαντήσει εδώ και τρείς μήνες, αλλά μάλλον υποτίμησε τον κίνδυνο επανεμφάνισης της ζωονόσου και δεν έλαβε δραστικά μέτρα για την αποτροπή της. Αποτέλεσμα είναι το τελευταίο διάστημα η ασθένεια να παρουσιάζει τρομακτική έξαρση και εξάπλωση στο βόρειο τμήμα της χώρας».
«Για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την ελληνική βοοτροφία» όπως τονίζουν οι υπογράφοντες βουλευτές «σοβαρές είναι οι ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων» και «οφείλει ο Υπουργός να ενημερώσει δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του κτηνιάτρου εκτροφής, η πλημμελής και καθυστερημένη εφαρμογή του εμβολίου για τη νόσο και αυτή με μεταφορά του κόστους στον κτηνοτρόφο, η υποστελέχωση των υπηρεσιών με επιστημονικό προσωπικό και η καθυστέρηση στη χρήση εντομοαπωθητικών στα ζώα και εντομοκτόνων στους στάβλους και στα μεταφορικά, αποκαλύπτουν την απουσία σχεδίου της πολιτικής ηγεσίας έως και την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για την ελληνική βοοτροφία, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα».

Ανησυχία για πληρωμές Προγράμματος Δάσωσης Γαιών
Αγρότες Φαρσάλων και Μ. Ελευθεροχωρίου καλούνται να επιστρέψουν ενισχύσεις!

Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι αγρότες (κυρίως Φαρσάλων και Μ. Ελευθεροχωρίου) που έκαναν χρήση του Προγράμματος Δάσωσης Γαιών να μην επιστρέψουν το σύνολο των ενισχύσεων που έλαβαν εδώ και 20 χρόνια, καθώς για λόγους πέραν των δυνατοτήτων τους δεν διέθεταν τον απαιτούμενο αριθμό δένδρων, που όριζε η προηγούμενη ΚΥΑ, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που πρόλαβε όσο ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δρομολογήσει την έκδοση νέας ΚΥΑ, που λύνει οριστικά το ζήτημα μειώνοντας σε 70 από 250 τον απαιτούμενο αριθμό δένδρων ανά στρέμμα, καλεί την κυβέρνηση να φέρει ρύθμιση που θα δίνει αναδρομική ισχύ στη νέα ΚΥΑ, προκειμένου να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των δικαιούχων του Προγράμματος. Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος, ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για τις καθυστερήσεις πληρωμών στους δικαιούχους αγρότες και σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.

Να μην χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση της βιομηχανικής τομάτας

Μάξιμος στο θερμοκήπιο τομάτας ΤΕΙ Θεσσαλίας [800x600]«Αν προτίθεται να διορθώσει τις αδικίες που έχουν προκύψει προκειμένου να πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση της βιομηχανικής τομάτας για το 2015 αλλά και να μην έχουν πρόβλημα για τα επόμενα έτη, όσοι μπορούν να αποδείξουν με βεβαίωση του ΕΛΓΑ ότι το σύνολο παραδοτέας και ζημιωθείσας παραγωγής υπερβαίνει το απαιτούμενο ελάχιστο όριο για την καταβολή της» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του που απευθύνει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει ότι «το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και οι λεπτομέρειες που απαιτούνται προκειμένου να καθοριστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μπορούν οι αγρότες να είναι δικαιούχοι, περιγράφονται στις εκάστοτε Υπουργικές Αποφάσεις. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου οι καλλιέργειες πλήττονται από καιρικά φαινόμενα, συχνά, δεν είναι εφικτό να τηρηθούν τα κριτήρια που αφορούν το όριο παραδοτέας ποσότητας με αποτέλεσμα οι παραγωγοί, πέραν της ζημιάς που υπέστησαν, να μη θεωρούνται και δικαιούχοι των συνδεδεμένων ενισχύσεων».
Ο Θεσσαλός πολιτικός διευκρινίζει ότι «ειδικότερα, για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης του 2015 στη βιομηχανική τομάτα υπήρξαν περιπτώσεις όπου λόγω ζημιάς από καιρικά φαινόμενα, η παραδοτέα ποσότητα υπολείπεται του ορίου των 50 τόνων ανά εκτάριο που έχει οριστεί από την υπ. αριθμ. 925/39512 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 680/Β/21-4-2015). Στο νομό της Λάρισας, όπου παράγεται η μισή σχεδόν εγχώρια παραγωγή, αγρότες που δεν πληρώθηκαν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, απευθυνόμενοι στην αρμόδια Υπηρεσία πληρωμών, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι δικαιούχοι διότι η παραδοτέα τους ποσότητα δεν ξεπέρασε το προαναφερθέν όριο. Δεν συνυπολογίζεται, δηλαδή, η απώλεια παραγωγής λόγω ζημιάς π.χ. από βροχοπτώσεις -παρά το γεγονός ότι για αυτή βεβαιώνει ο ΕΛΓΑ- εξαιτίας απουσίας σχετικής πρόβλεψης στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση».

Κύριε υπουργέ, οι αγρότες δεν είναι λωτοφάγοι! Αντί για φιέστα, επίσκεψη φιάσκο!

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την επεισοδιακή επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η προγραμματισμένη επικοινωνιακή φιέστα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα κατέληξε σε φιάσκο ολκής και μάλιστα σε πανελλήνια ζωντανή μετάδοση. Κι αυτό όχι μόνο λόγω των αντιδράσεων αγροτοσυνδικαλιστών, αλλά, κυρίως, της κατάρρευσης της όποιας αξιοπιστίας του κ. Αποστόλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μετά από τους ‘‘λαγούς με πετραχήλια’’ που υποσχέθηκε στους αγρότες εγκαινιάζοντας, κατά την πρώτη του έλευση στη Λάρισα, τη 10η Γεωργική Έκθεση, το Φεβρουάριο του 2015, θα ανέμενε κανείς ότι θα είχε την απαιτούμενη σωφροσύνη να μην επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος! Προφανώς, όμως, ο κ. υπουργός μπέρδεψε τη Λάρισα με τη χώρα των λωτοφάγων… Οι αγρότες, ωστόσο, θυμούνται πολύ καλά τα όσα μεγαλόστομα τους έταζε. Αν τα έχει ξεχάσει ο ίδιος να του φρεσκάρουμε εμείς τη μνήμη:
Αντί της μείωσης του κόστους παραγωγής –είχε μάλιστα φτάσει στο σημείο να υπόσχεται ανερυθρίαστα μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος στα επίπεδα του 1989- κατήργησε το αγροτικό πετρέλαιο και αύξησε το ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια.
Αντί της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, μείωσε τις δόσεις αποπληρωμής και αύξησε τη φορολόγηση σε αγροτεμάχια και οικόπεδα. Αντί για 13η σύνταξη στους αγρότες κατήργησε τον ΟΓΑ και τριπλασίασε τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Μέγας κίνδυνος για κόκκινα δάνεια & υποθηκευμένη αγροτική γη

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για να προστατεύσει τον ελληνικό τραπεζικό χώρο κι αν αντιλαμβάνεται τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει για τον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών και μάλιστα για τον έλεγχό τους από distress funds, και ότι ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών μπορεί να προκαλέσει αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας εν γένει, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτηση που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η ερώτηση που ως πρώτο υπογράφοντα έχει τον βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
Στην ερώτηση τονίζεται ότι «παρά την όποια εύλογη κριτική που μπορεί να ασκήσει κάποιος στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι τόσο ο επιχειρηματικός, όσο και ο τραπεζικός κόσμος της χώρας έχουν περιέλθει σε προβληματική κατάσταση. Για πρώτη φορά στην τραπεζική ιστορία είναι υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος ένα hedge fund να πάρει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, την Τράπεζα Πειραιώς, μια ευρωπαϊκή συστημική τράπεζα. Και αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, με μια αριστερή κυβέρνηση».

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.