Μέχρι το Σάββατο 3/4 οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης των κατοίκων που έχουν πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου

Νέα 0

Μέχρι το Σάββατο 3-4-2021 μπορούν οι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης για πληγείσα κύρια κατοικία από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 να καταθέσουν την αίτησή τους στο Δήμο Ελασσόνας.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο γραφείο πρωτοκόλλου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και δεν μπορεί να παραταθεί από το Δήμο Ελασσόνας.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά:

Α. Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού 600 € σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του.

Β. Την εφάπαξ χορήγηση επιπλέον 600 € σε πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία των οποίων έχει πληγεί η κύρια κατοικία.

Γ. Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών στην κύρια κατοικία των πληγέντων ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν το ειδικό έντυπο- αίτηση που παραλαμβάνουν από το Δημαρχείο προσκομίζοντας και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση προς συμπλήρωση (διατίθεται στο Δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr )

2. Υπεύθυνη Δήλωση προς υπογραφή (διατίθεται στο Δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr )

3. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους για την επιβεβαίωση κύριας ιδιόκτητης μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας.

• Τελευταία υποβληθείσα Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), για τους ιδιοκτήτες , ηλεκτρονικό ενοικιαστήριο για τους ενοικιαστές, Ε2 του ιδιοκτήτη για τους ενοίκους παραχωρημένης κατοικίας.

• Στην περίπτωση πολλών δικαιούχων, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος την αίτηση και να λάβει την οικονομική ενίσχυση (χορηγείται η υπεύθυνη δήλωση με την αίτηση)

• Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος

• Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας

• ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου

• Για τους πολύτεκνους επιπλέον Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

• Για ΑΜΕΑ επιπλέον Απόφαση έγκρισης ή Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Δήμο Ελασσόνας κατόπιν ραντεβού (για αποφυγή συνωστισμού) στα τηλέφωνα: 2493350245, 2493350219 και 2493350251 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως τις 3-4-2021

Εναλλακτικά οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλώ βρείτε τα έγγραφα: ΑΙΤΗΣΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ε9

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.