Μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βερδικούσιας στη Βουλγαρία

Νέα 0
Μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βερδικούσιας στη Βουλγαρία

To Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Head in the clouds», σε ένα ταξίδι συνεργασίας και σύμπραξης μεταξύ σχολείων για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, βρέθηκε από τις 17 μέχρι και 24 Μαρτίου στο Σόποτ της Βουλγαρίας.

Οι τρεις εκπαιδευτικοί, Μήτση Ψαρά γαλλικής, Ευαγγελία Νούσιου αγγλικής και Ελένη Καφφέ ειδικής αγωγής, εκπροσωπώντας το σχολείο επάξια, συναντήθηκαν με 20 εκπαιδευτικούς από άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λετονία, Σλοβακία και Σλοβενία). Φιλοξενήθηκαν από το σχολείο υποδοχής, αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν για την πορεία του προγράμματος, συμμετείχαν σε σχετικές δράσεις με εκπαιδευτικούς και μαθητές, γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της γειτονικής βαλκανικής χώρας. Από το 2015 η Bερδικούσια υλοποιεί προγράμματα Erasmus+, προσπαθεί μέσα από αντιξοότητες, πετυχαίνει, δίνοντας στο ορεινό χωριό μια ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και προοπτική.

eleftheria.gr

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.