ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ

Νέα 0
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ

Η ενημερωτική, ψυχαγωγική δράση για την Τρίτη Ηλικία έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επισκεφτούν το Πλατανόδασος Σπαρμού και να περάσουν ένα όμορφο πρωινό μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλλιθέας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν εισηγήσεις καταξιωμένων επιστημόνων και συνεργατών του Κέντρου Κοινότητας και να ενημερωθούν για τους τρόπους πρόληψης της νόσου Altzheimer, τη διατροφή που πρέπει να ακολουθούν και τις συνήθειες που μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη ψυχική και σωματική τους υγεία.

Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας: «Ο Δήμος Ελασσόνας και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Πρόνοιας δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες μέσω των προγραμμάτων και υπηρεσιών που προσφέρουν, όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο-Φαρμακείο, Κ.Ε.Α., Τ.ΕΒ.Α, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.

Οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν ένα σημαντικό δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας και καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις αξιόλογες εισηγήτριές μας για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέες δράσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας».

Εισηγήτρια της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος της Ε.Ε.ΝΑΛ. κ. Ελένη Καμπούρα-Νιφλή, η οποία μίλησε για τους τρόπους πρόληψης της νόσου και τον υγιή τρόπο ζωής, ενώ οι συνεργάτες της κ. Νιφλή Κωνσταντίνα-Μπετχάβα και κ. Μαρία Μαντά αντίστοιχα παρουσίασαν παρεμβάσεις νοητικής, σωματικής ενδυνάμωσης μέσω των ψηφιακών εργαστηρίων και μια άσκηση χαλάρωσης από τη νοηματική γλώσσα.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση από τη διατροφολόγο κ. Ευθυμία Μουταφίδη, η οποία μίλησε για την διατροφή που βοηθά, ώστε να προληφθεί η νόσος Altzheimer και συγκεκριμένα ποιες διατροφικές συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία.

Την υγειονομική κάλυψη της δράσης ανέλαβε το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.