Με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας στο Άγιο Όρος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Νέα 0
Με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας στο Άγιο Όρος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΑΡΙΣΚΙΝ 1 [800x600]

Ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο πλαίσιο της 23ης Γ.Σ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου 2016, συνόδευσε, μαζί με μέλη της ΔΣΟ, τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας κ. Σεργκέι Ναρίσκιν, σε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.
Ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή την Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ και την επίσκεψη του κ. Ναρίσκιν έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Η αλήθεια της Ορθοδοξίας φωτίζει αδιαλείπτως και για αιώνες τους λαούς που βαπτίστηκαν στα νάματά της. Και έχει δημιουργήσει ακατάλυτους ιστορικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ όλων των Ορθοδόξων, κάτι που αποδεικνύεται και στην επιτυχία της Γ.Σ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 27 κράτη, τις εργασίες της οποίας εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας κ. Ναρίσκιν με τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής κ. Βούτση.

Εγκαίνια έκθεσης Άθως [800x600]ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΑΡΙΣΚΙΝ 1 [800x600]

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΑΡΙΣΚΙΝ 2 [800x600]ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΑΡΙΣΚΙΝ ΠΡΩΤΑΤΟ [800x600]

Το «Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο», όπως προσφυώς ονομάστηκε αυτή η επιβίωση της βυζαντινής εμπειρίας που είχε ως πνευματικό πυρήνα την Ορθοδοξία, φαίνεται ότι είναι ακόμη παρόν. Σήμερα, στην εποχή της πνευματικής σύγχυσης και των ραγδαίων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, προστρέχουμε εκ νέου στις πηγές της παράδοσής μας για την επιλογή της ορθής οδού για τα έθνη μας. Και ταυτοχρόνως, ενδυναμώνουμε τους δεσμούς μας, όπως πράττουν ο ελληνικός και ο ρωσικός λαός, ώστε να βρούμε από κοινού απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ορθοδοξία είναι η δύναμη του αύριο. Κι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, κι ιδίως σε όσους, πλανεμένα, θεωρούν ότι κερδίζουν παράσημα προοδευτικότητας υπονομεύοντας, κυρίως στην εκπαιδευτική διαδικασία, το ειδικό βάρος της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας». 

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.