Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «MUSICARTE» έναρξη λειτουργίας νέων τμημάτων

Νέα 0
Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «MUSICARTE» έναρξη λειτουργίας νέων τμημάτων

Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «musicArte» έναρξη λειτουργίας νέων τμημάτων

Την ανάγκη για υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση και ψυχαγωγία σκοπεύει να καλύψει ένα νέο πολιτιστικό-καλλιτεχνικό κέντρο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας με τη συνδρομή σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο λόγος γίνεται για το «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ», ένα καλλιτεχνικό σωματείο στα πλαίσια του οποίου εντάσσεται κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τη μουσική τέχνη που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του στοχεύοντας τόσο στην δημιουργική ψυχαγωγία τους, όσο και στην συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων τους.

Τα πρώτα τμήματα που λειτουργούν ήδη είναι τα τρία χορωδιακά σύνολα στα οποία συμμετέχουν περίπου εκατό (100) χορωδοί. Αυτά είναι: η Μικτή Χορωδία ενηλίκων, η Παιδική – Νεανική χορωδία musicArte” και το προπαρασκευαστικό τμήμα μικρότερων σε ηλικία χορωδών. Ήδη στο σύντομο χρόνο από τη σύστασή τους τα χορωδιακά σύνολα έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια δραστηριότητα καθώς έχουν πάρει μέρος σε συναυλίες στην Ελασσόνα, σε χορωδιακά φεστιβάλ στα Τρίκαλα, στο Ναύπλιο, στο Συκούριο και την Αιδηψό αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους. Έχουν ήδη συνεργαστεί με το ειδικό σχολείο Γαλανόβρυσης, τον πολιτιστικό σύλλογο Καλλιθέας, τους προσκόπους της Λάρισας και το κέντρο τέχνης, λόγου και κοινωνικής δράσης Ελασσόνας.

Από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλασικών, μοντέρνων και παραδοσιακών) σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε συνδυασμό με υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής καθώς επίσης τμήμα μουσικού νηπιαγωγείου και μουσικής προπαιδείας, μονωδίας-λυρικού και μοντέρνου τραγουδιού, ορθοφωνίας κ.α. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μέλη του συλλόγου  θα έχουν τη δυνατότητα – σε συνεργασία με υψηλού επιπέδου ωδεία της ευρύτερης περιοχής- να ολοκληρώσουν κύκλους σπουδών αποκτώντας αναγνωρισμένο τίτλο (πτυχίο ή δίπλωμα).

Την επιμέλεια των εργαστηρίων θα έχουν καταξιωμένοι σολίστες καθηγητές, μουσικολόγοι-παιδαγωγοί με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και καλλιτεχνική δραστηριότητα. Επίσης, στο προσεχές μέλλον θα οργανωθούν συναυλίες, σεμινάρια και διαλέξεις από εξέχουσες μουσικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και εποπτεία του έργου που θα συντελείται φέρουν ο Κωνσταντίνος Μάτης, μαέστρος, καθηγητής πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών, διπλωματούχος του Μουσικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (Hochschule fuer Musik und Theater Muenchen) και η Έφη Φαρμάκη, μουσικολόγος  Α.Π.Θ.– διπλωματούχος πιανίστα.

Πληροφορίες – εγγραφές νέων μελών στα τηλ. 6977 144909 και 24930 29740 και καθημερινά 17:00 – 20:00 στην αίθουσα του συλλόγου 1ης Μεραρχίας 38.

ATT00010 ATT00013 ATT00016 ATT00019

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.