Ν. Γάτσας: «Αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δήμους από την ΑΕΝΟΛ ΑΕ»

Νέα 0
Ν. Γάτσας: «Αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δήμους από την ΑΕΝΟΛ ΑΕ»

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της ΑΕΝΟΛ ΑΕ σε δημόσιο αναπτυξιακό οργανισμό εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας στον πρόεδρο και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΝΟΛ κ.κ. Ελ. Φουρκιώτη και Αθ. Γεωργιόπουλο αντίστοιχα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας με αφορμή την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Οργανισμού.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τους κ.κ. Φουρκιώτη και Γεωργιόπουλο για την εντατική δουλειά και σημείωσε ότι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας μετατράπηκε σε Αναπτυξιακό οργανισμό, για να προσφέρει αναβαθμισμένες τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους Δήμους και τους δημόσιους οργανισμούς της Θεσσαλίας με προγραμματικές συμβάσεις που θα υπογράψει με αυτούς.

Η ΑΕΝΟΛ ΑΕ αποτελεί έναν πολυμετοχικό οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν σε ποσοστό 97% οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι 7 Δήμοι του Νομού Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας, ενώ ένα ποσοστό μικρότερο του 3% των μετοχών κατέχουν υποχρεωτικά συλλογικοί φορείς και οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, ως αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος LEADER. Τα κεντρικά γραφεία της ΑΕΝΟΛ ΑΕ βρίσκονται στην Ελασσόνα και λειτουργεί παράρτημα στο κέντρο της Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ελασσόνας για τη στήριξη στην όλη διαδικασία της μετατροπής της εταιρείας σε οργανισμό και δήλωσε ότι η ΑΕΝΟΛ ΑΕ θα αποτελέσει στρατηγικό συνεργάτη των ΟΤΑ με μία σειρά προγραμματικών συμβάσεων που θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Γάτσας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η ΑΕΝΟΛ ΑΕ είναι πλέον δημόσιος αναπτυξιακός οργανισμός και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή. Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό για την ολόπλευρη στήριξη και τους συναδέλφους δημάρχους του Νομού Λάρισας για την ενισχυμένη συμμετοχή τους στο μετοχικό σχήμα του νέου Οργανισμού. Η ΑΕΝΟΛ θα αποτελέσει έναν εξαιρετικά χρήσιμο συνεργάτη για όλους τους δήμους, με το νέο ευέλικτο και λειτουργικό πλαίσιο συνεργασίας που έχει εξασφαλισθεί για τους αναπτυξιακούς οργανισμούς. Πολλές από τις υπηρεσίες, ειδικά των μικρών δήμων, θα λειτουργούν σύντομα με προγραμματικές συμβάσεις με την ΑΕΝΟΛ. Το νέο διευθυντικό σχήμα, με γενικό διευθυντή και διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, θα προσφέρει λύση σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι μας σε υπηρεσίες αιχμής. Και είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία για το Νομό μας που καταφέραμε να στήσουμε έναν από τους πέντε πρώτους αναπτυξιακούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο αλλά είναι πλέον πραγματικότητα. Σημαντική σ’ αυτή την εξέλιξη ήταν η συνεισφορά πολλών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (Μητρόπολη Ελασσόνας, Ιερά Μονή Ολυμπιωτίσσης, πολιτιστικοί σύλλογοι, δασικοί συνεταιρισμοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί κ.α.) που, αναγνωρίζοντας την ανάγκη μετατροπής, αποχώρησαν από το μετοχικό σχήμα της εταιρείας, παραχώρησαν δωρεάν τις μετοχές τους στους δήμους και έτσι κατέστη δυνατή η μετατροπή της ΑΕΝΟΛ σε δημόσιο οργανισμό. Τους ευχαριστώ για την στήριξη στη νέα αυτή πορεία του Οργανισμού και τους διαβεβαιώνω ότι η προσφορά της ΑΕΝΟΛ ΑΕ στο νομό Λάρισας θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μας».

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.