Ν. Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Στο Υπουργείο Εσωτερικών για τους υπαλλήλους των ΔΕΥΑ

Νέα 0
Ν. Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Στο Υπουργείο Εσωτερικών για τους υπαλλήλους των ΔΕΥΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (1)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02/09/2016 του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου και συνδικαλιστών στις ΔΕΥΑ με τον σύμβουλο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ.Μπαλάφα. Παρόντες στην συνάντηση από την πλευρά των συνδικαλιστών ήταν ο κ. Μητράκος Αχιλλέας Πρόεδρος του Σωματείου ΔΕΥΑ Λάρισας, ο κ.Παύλος Δραγκόλας Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΠΟΕ ΔΕΥΑ και ο κ.Κώστας Λιάπτσος εκπρόσωπος των συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Λάρισας. Από την πλευρά του Υπουργείου ήταν παρών ο Στάθης Σταυριανίδης σύμβουλος του Υφυπουργού Γ. Μπαλάφα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στις ΔΕΥΑ εδώ και χρόνια, αλλά το πιο σημαντικό θέμα που ζητήθηκε να εξεταστεί άμεσα από τον Υφυπουργό ήταν η τροποποίηση του Άρθρου 92 του Νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο αφορά θέματα προσωπικού στις ΔΕΥΑ. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι συνδικαλιστές πρότειναν να τροποποιηθεί το άρθρο 92, ώστε να μην αφήνει ακάλυπτο κανέναν εργαζόμενο που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχει αποδειχτεί ότι έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας, σε καμία ΔΕΥΑ, καθ’ ότι πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται από 7 – 15 χρόνια στις ΔΕΥΑ με συνεχή παρουσία.
Ο σύμβουλος Στάθης Σταυριανίδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει βούληση να εξεταστεί το θέμα και να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα αφορούν τους εργαζομένους σε όλες τις ΔΕΥΑ.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (1)ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (2)

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.