ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέα 0
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το σημαντικό έργο της τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ελασσόνας προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα αφού ο δήμαρχος απέσπασε τη θετική γνώμη του υπουργείου και ήδη υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου ανέφερε:

« Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την ευθύνη του δήμου Ελασσόνας δηλώσαμε δημόσια πως για μας το μεγάλο έργο της τηλεμετρίας δεν μπορεί, παρά να υλοποιηθεί. Μετά από αγώνα δυο χρόνων, ξεπερνώντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις του δημοσίου, καταφέραμε να αποσπάσουμε τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού και το έργο της τηλεμετρίας υλοποιείται. Ένα μεγάλο έργο για την Ελασσόνα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, η ΔΕΥΑ Ελασσόνας θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας που θα της επιτρέψει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και να λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον, εξοικονομώντας υδάτινους πόρους και ενέργεια. Συγκεκριμένα θα μπορεί να:

  • διαχειρίζεται με ορθολογικό τρόπο τους υδατικούς πόρους, μειώνοντας το αντλούμενο νερό, ελέγχοντας τη στάθμη των δεξαμενών και περιορίζοντας τις διαρροές.
  • έχει συνεχή εποπτεία και εικόνα του υδατικού ισοζυγίου, να επεμβαίνει άμεσα και να λαμβάνει στατιστικά στοιχεία και υδρολογικά δεδομένα με στόχο τον βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο σχεδιασμό και προγραμματισμό και την ιεράρχηση των μελλοντικών επενδύσεων στον τομέα της ύδρευσης,
  • προβλέπει ενδεχόμενες αστοχίες του συστήματος ύδρευσης,
  • προλαμβάνει έκτακτα περιστατικά και να εξασφαλίζει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του καταναλωτή,
  • έχει οικονομικό όφελος, από τον περιορισμό των διαρροών, που ξεπερνά το 40% του συνολικού κόστους
  • διασφαλίζει την ποιότητα του παραγόμενου και καταναλωμένου νερού
  • Ωφελούμενοι από τη λειτουργία της προτεινόμενης πράξης είναι όλοι οι αποδέκτες των υπηρεσιών του Δήμου και συγκεκριμένα οι κάτοικοι του δήμου, οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι επισκέπτες.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.