ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΑΦΕΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Νέα 0
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΑΦΕΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Κυρίαρχο θέμα-όπως ήταν φυσικό-αποτέλεσε το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις, που όπως επισημάνθηκε, καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης.

Σε δηλώσεις τους οι κ. Αθανασιάδης και Καραγιώργος, επεσήμαναν ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με ευκαιρία την πανδημία” και ότι “βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα, εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο “λάστιχο” και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες”.

Ακολούθως, ο κ. Αθανασιάδης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον γεωπόνο και εκπρόσωπο της Οργάνωσης Παραγωγών Κελυφωτών  του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Ελασσόνας» κ. Στέλιο Νάνο καθώς και με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και Συλλόγου δήμου Τυρνάβου κ. Αργύρη Μπαϊραχτάρη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφορικά με τη φυτική παραγωγή, επισημάνθηκε από την πλευρά του κ. Νάνου, ότι και στην επαρχία Ελασσόνας έχουν υποστεί ζημιές από τους παγετούς, σε διάφορες δενδρώδεις καλλιέργειες, ενώ για τη ζωική παραγωγή ο κ. Μπαϊραχτάρης τόνισε ότι η αύξηση των ζωοτροφών είναι σε τέτοιο μέγεθος, που έχει ήδη απορροφήσει τις μικρές αυξήσεις στην τιμή του γάλακτος, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την μη πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους, που άπαντες περίμεναν να πραγματοποιηθούν πριν το Πάσχα.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.