ΟΙ «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέα 0
ΟΙ «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα εφαρμοστεί πιλοτικά και στον Δήμο Ελασσόνας για πρώτη φορά και αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, προβλέποντας την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιμελητών/τριών οι οποίες γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει η πλατφόρμα για να δεχθεί τις αιτήσεις των γονέων.

Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Σε δήλωση του για την ένταξη του Δήμου Ελασσόνας στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στις νέες οικογένειες και θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν ενεργές στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών. Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να ενταχθεί ο δήμος μας στο νέο αυτό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που δίνει ταυτόχρονα και την ευκαιρία σε άνεργες «νταντάδες» να αναζητήσουν εργασία ως επιμελήτριες».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή βρεφονηπιακό σταθμό και οι επιμελητές/επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας, αλλά και την αμοιβή τους, κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουνε στο Δήμο Ελασσόνας στο τηλέφωνο 2493350245 στην κ. Βίκη Παγγέα, όπου θα λάβουν πληροφορίες και οδηγίες για το πρόγραμμα. Παράλληλα όσες/όσοι ενδιαφέρονται ή έχουν απορίες μπορούν να στείλουν μήνυμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.