ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ HOPEGENESIS ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Νέα 0
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ HOPEGENESIS ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ» με σκοπό τη στήριξη και φροντίδα των εγκύων κατοίκων στις περιοχές Καρυάς, Σαρανταπόρου και Αντιχασίων του Δήμου Ελασσόνας. Τριών ορεινών περιοχών όπου οι άνθρωποι μοχθούν καθημερινά για τον βιοπορισμό τους καλλιεργώντας τη γη και αναπτύσσοντας την κτηνοτροφία.

Η ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα της υπογεννητικότητας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού που κατέκλυσαν τις δυο ενοποιημένες αίθουσες του σχολείου.

Ο ιδρυτής της HOPEgenesis μαιευτήρας – γυναικολόγος Δρ. Στέφανος Χανδακάς, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το σημαντικό έργο της οργάνωσης αλλά και τα δραματικά στοιχεία που προκύπτουν από την μελέτη του Ελληνικού πληθυσμού:

«Οι ηλικιωμένοι αυξάνονται, τα παιδιά μειώνονται, οι νέοι μεταναστεύουν, με τρομακτικές συνέπειες σε όλα τα πεδία. Από το 2011 οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις, που επίσης μειώνονται διαρκώς. Ο πληθυσμός της χώρας μας γερνάει ολοένα και περισσότερο, μια τάση η οποία δυστυχώς δεν πρόκειται να αναστραφεί τις επόμενες δεκαετίες».

Όλα αυτά κάθε άλλο παρά μας αφήνουν αδιάφορους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Σαράντης, που μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη Σαράντη είναι ιδιοκτήτες και διοικούν την ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ο κ. Σαράντης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η συνεργασία με την HOPEgenesis θα διευρυνθεί, ενώ αποκάλυψε ότι η ΟΛΥΜΠΟΣ τα τελευταία χρόνια στηρίζει, με δικό της εσωτερικό πρόγραμμα, τις οικογένειες των εργαζομένων της με παιδιά.

Για την πρωτοβουλία «ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ», που θα ξεκινήσει με την φροντίδα των πρώτων τριών εγκύων γυναικών της περιοχής, μίλησαν, με θερμά λόγια, ο Μητροπολίτης  Ελασσώνος  Χαρίτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ο κοινοτάρχης Καρυάς Νίκος Κατσίβελος, ενώ η δημοσιογράφος του Μέγκα Μαριλένα Γεραντώνη αναφέρθηκε στην εμπειρία μιας εργαζόμενης μητέρας στην σκληρή καθημερινότητα της Αθήνας.

Παρέστη επίσης ο αντιπρόεδρος της HOPEgenesis Θαλής Πιτούλης, ενώ την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογράφοι από θεσσαλικά μέσα ενημέρωσης.

Στα παιδιά των σχολείων, που ανήκουν στις περιοχές του προγράμματος, μοιράστηκαν σχολικά δώρα, όπως επίσης δώρα δόθηκαν και για τα παιδιά όσων παραβρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο της Καρυάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η εταιρεία παρέθεσε γεύμα, στην Ελασσόνα, προς τιμήν των επισήμων και των δημοσιογράφων.

 

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.