Ομάδα πρωτοβουλίας: «Ο δρόμος για την αναβίωση του ΑΣΟΚ»

Νέα 0

Προς τα μέλη κυρίως και όχι μόνο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομαδικών Καλλιεργειών “Η Μελούνα Ολύμπου”

Ο Συνεταιρισμός είναι σε λύση από τον Απρίλιο του 2012 λόγω του ότι έληξε ο χρόνος διάρκειάς του όπως ορίζεται στο καταστατικό και δεν αποφασίστηκε άλλη παράταση του από την Γενική Συνέλευση. Συνεπώς από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι  σήμερα όλες οι αποφάσεις και οι γενικές συνελεύσεις είναι άκυρες. Με τον Νόμο 4384/ΦΕΚ 78/26-4-2016 δίνεται η δυνατότητα αναβίωσης των Συνεταιρισμών όταν έχει λήξει ο χρόνος διάρκειάς τους.Συγκεκριμένα στο άρθρο 26 ,παράγραφο 3 αναγράφεται «Αν ο Αγροτικός  Συνεταιρισμός λύθηκε λόγω λήξης  της  διάρκειάς του,είναι δυνατή η αναβίωσή του με απόφαση της γενικής συνέλευσης που συγκαλείται από το 1/5 των μελών του Α.Σ».
Η απόφαση της γενικής συνέλευσης λαμβάνεται με την απαρτία της παραγράφου 3 του άρθρου 13 και με την πλειοψηφία της παραγράφου 2 του άρθρου 14.Σε περίπτωση αναβίωσης λογίζεται ότι ο Α.Σ. δεν έχει ποτέ λυθεί.
Σημειωτέον την παραπάνω διαδικασία αναβίωσης των συνεταιρισμών με τον Νόμο 4384 προτείνει και η Νομική Σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ Άννα Μητροπούλου ,απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Καλούνται οι μέτοχοι του Συνεταιρισμού να συμμετέχουν ενεργά για την αναβίωση και να μην αναθέτουν σε άλλους τις πρωτοβουλίες, δεν υπάρχουν μάγοι και σωτήρες για λύση των προβλημάτων μας.
Ομάδα Πρωτοβουλίας για την αναβίωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομαδικών Καλλιεργειών «Η Μελούνα Ολύμπου» (Πρώην  ομαδικός αμπελώνας Τσαρίτσανης — Γαλανόβρυσης – Αετοράχης).

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.