Παρέμβαση Δ. Αβρανά στη σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ στην Ελασσόνα

Νέα 0
Παρέμβαση Δ. Αβρανά στη σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ στην Ελασσόνα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΝΑΣ

Στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας, στην Ελασσόνα, με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την περίοδο των μνημονίων» παρενέβη ο Δημήτρης Αβρανάς, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Ελασσόνας και σημείωσε τα εξής:

«Η δραματική κατάσταση συνολικά της δημόσιας υγείας και πιο ειδικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν πρέπει να αποκρύψει την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό.
Η κατάσταση που αποτυπώνεται σήμερα με τις μισές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες να έχουν κλείσει και με αυτές που έχουν απομείνει να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων (όπως παιδιάτρων, οδοντιάτρων), ασθενοφόρων και στοιχειωδών βασικών αναλώσιμων ειδών πρέπει να αντιμετωπιστεί από ένα μαχητικό πανυγειονομικο κίνημα σε συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τους μικρούς φτωχούς αγρότες- κτηνοτρόφους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα γράφει στη σημαία του: καμία επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος που συνολικά συγκαλύπτει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και τα ρίχνει όλα στα μνημόνια (για παράδειγμα από μόνος του και ο τίτλος της σύσκεψης «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην εποχή των μνημονίων» είναι αποπροσανατολιστικός), στον κακό σχεδιασμό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια για το ΕΣΥ, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που πήγε να φέρει την ελπίδα αλλά την άφησε στη μέση και αλλά τέτοια. Που βέβαια αυτή η κυβέρνηση της «δεύτερη φορά αριστεράς» πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και δεν δίνει προοπτική στον αγώνα καμιά αναπόληση και επιστροφή στις «παλιές καλές εποχές» στις αρχές της δεκαετίας του ’80, που το αστικό κράτος στην Ελλάδα έστησε το δημόσιο σύστημα υγείας επειδή ακριβώς απαιτούνταν μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια που δεν μπορούσαν εκείνη την περίοδο να επενδυθούν στη υγεία.
Η ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση της υγείας και τότε υπήρχε, πήγαινε πλάι- πλάι με το ΕΣΥ και τώρα βέβαια έχει εξαπλωθεί- γιγαντωθεί. Δείτε τι γίνεται στην περιοχή της Λάρισας με τα τεράστια ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που ξεφυτρώνουν το ένα με το άλλο. Και όσο θα αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα τόσο θα πληρώνουν ο λαός και οι εργαζόμενοι στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Εμείς λοιπόν λέμε: να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες των εργαζομένων, πλήρης κρατική χρηματοδότηση. Ο λαός να έχει αποκλειστική δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια. Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, κράτος και μεγάλο κεφάλαιο».

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.