Παρουσίαση βιβλίου του Θαν. Δήμκου για τη γενέθλια γη στη Βερδικούσια

Νέα 0
Παρουσίαση βιβλίου του Θαν. Δήμκου για τη γενέθλια γη στη Βερδικούσια

ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟ

Την Παρασκευή Στις 22 Ιουλίου στις 7 μ.μ., στη Βερδικούσια και στο χώρο του Δημοτικού Ξενώνα Βερδικούσιας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Αστερίου Δήμκου, «Βερδικούσια – Ίχνηλατώντας τη γενέθλια γη».
Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν όλοι οι βερδικουσιώτες και κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.
Θα μιλήσουν: Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια, Επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Ευάγγελος Καραμανές, Διευθυντής Ερευνών, Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Βασίλης Ι. Μάντζαρης, ιατρός παθολόγος-ογκολόγος, τ. διευθυντής παθολογικής-ογκολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, νυν διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟ» Αθηνών. Χρήστος Μιχαλές, καθηγητής φιλόλογος, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βερδικούσιας. Νίκος Ι. Μηλιώνης, επίτιμος δικηγόρος Λάρισας. Νίκος Περ. Βαρσάμης, δημοσιογράφος.
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Παύλος Λάλος, συνταξιούχος δημοσιογράφος.
Μαθητές και μαθήτριες της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσιας θα αναγνώσουν μικρά αποσπάσματα του βιβλίου.
Το βιβλίο αποτελείται από οκτακόσιες σελίδες και πεντακόσιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, διάσπαρτες και σχετικές με τα εκάστοτε κείμενα. Είναι μια προσφορά στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην παράδοση (στα ήθη και έθιμα), στο θρησκευτικό συναίσθημα των Βερδικουσιωτών (παλαιού και νέου εορτολογίου), στη μετανάστευση, στον αθλητισμό και στις εν γένει δραστηριότητες των κατοίκων από την εποχή της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα.
Με την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, θέλει να προσθέσει άλλη μία μικρή πινελιά στην ιστορία του τόπου του.
Δεν είναι ούτε ιστορικός, ούτε λογοτέχνης. Ό,τι έκανε όμως, το έκανε μέσα από την καρδιά του, από αγάπη και πάθος για το γενέθλιο τόπο. Τυχόν ελλείψεις και ατέλειες είναι σίγουρο ότι θα συμπληρωθούν και θα διορθωθούν στο μέλλον από άλλους πιο ειδικούς μελετητές και ελπίζει ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα αποτελέσει απλά μια προτροπή για τις επόμενες γενιές ζητώντας προκαταβολικά από τους αναγνώστες την κατανόηση και την επιείκεια στην κρίση τους.
Παραδίδοντας ο Θανάσης Δήμκος το συγκεκριμένο βιβλίο στο αναγνωστικό κοινό, απευθύνει και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους, ο καθένας με τον τρόπο του, τον ενθάρρυναν να τολμήσει, τον στήριξαν και τον βοήθησαν να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου και να φτάσει στην έκδοσή του που χωρίς τη συμπαράσταση όλων αυτών, η έκδοση αυτή θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.
Οι Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημοτική Ενότητα Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βερδικούσιας «Η Ομόνοια», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελίων Βερδικούσιας, Σύλλογος Βερδικουσιωτών Νομού Λάρισας, Σύλλογος Βερδικουσιωτών Αθήνας, ποδοσφαιρική ομάδα Βερδικούσιας, Δασικός Συνεταιρισμός Βερδικούσιας, Γυναικείος Συνεταιρισμός Βερδικούσιας.

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.