ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ δρ. Κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Νέα 0
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ δρ. Κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Η παρουσίαση θα γίνει στην Ελασσόνα το Σάββατο 6 Απριλίου  2019, ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ελασσόνας και στη Λάρισα την Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, Κούμα 28.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

–       Αχιλλέας Λαζάρου, δρ Ρωμανιστής-Βαλκανιολόγος

–       Δημήτριος Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

–       Θωμάς Λιόλιος, φιλόλογος, εκδότης

Τη συζήτηση συντονίζει ο  φιλόλογος Βασίλης Ζαρζώνης, στην Ελασσόνα,  και ο  φιλόλογος Νίκος Ζδάνης, στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η εκπαιδευτικός Ελένη Μπλιούμη .

Ο Ταγματάρχης Μπαλντούμης Ιωάννης, με καταγωγή από τη Σαμαρίνα και μόνιμη κατοικία στο Πραιτώρι Ελασσόνας,

Η συμβολή του και η προσφορά του στους αγώνες για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ήταν μεγαλειώδης και γι’αυτό ανήκει στους μεγάλους αγωνιστές της λευτεριάς. Ειδικότερα, πολέμησε και έγραψε ένδοξες σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας, ως ένας πραγματικός ήρωας, δίνοντας ακόμη και τη ζωή του, παίρνοντας μέρος σε διάφορες μάχες του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου (Σκρα, Δοϊράνη), της Μικράς Ασίας (Σεντί Γαζί, Κιουτάχεια, Ντικελί) και κυρίως, του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940-1941 στο Αλβανικό μέτωπο (Μαζιάνι, Τρεμπεσίνα, ύψωμα 731).

Σε όλα τα πεδία των μαχών, επέδειξε αξιόλογη, ξεχωριστή και πολύ ανώτερη δράση, γενναιότητα και μαζί με τα παλικάρια του, πολέμησε με σθένος για την προστασία της Πατρίδας από τους κατακτητές και τους προδότες της και κατόρθωσε να κατατροπώσει τους εχθρούς

Με την αυταπάρνησή του και την θυσία του, έδειξε την ανωτερότητα του Ανθρώπου, του Επαναστάτη, του Πατριώτη και του Αγωνιστή κατά των κατακτητών.

Αν και παρέμεινε άγνωστος για πολλούς, ωστόσο κατατάχθηκε στο πάνθεον των ηρώων.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.