Περπατάμε και γνωρίζουμε τον τόπο μας {Λιβάδι}

Νέα 0

Με στόχο την προβολή της επαρχίας Ελασσόνας, μέσα από προγραμματισμένες περιηγήσεις, εκδρομές, πεζοπορίες, και αθλητικές δράσεις, που θα έχουν ως στόχο την γνωριμία με τα χωριά της επαρχίας και σημαντικών ιστορικών της μνημείων, θα αρχίσει να υλοποιείται ένα πρόγραμμα δράσεων με άξονες την ιστορία, τον πολιτισμό, την φύση, τον αθλητισμό και τα μονοπάτια της επαρχίας μας.

Η όλη δράση θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και τον συντονισμό αναλαμβάνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, η επίβλεψη της δράσης στην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη και η έρευνα για την εκπόνηση του έργου στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Βίκυ Παγγέα και Βασίλη Μανώλη.

Το εν λόγω πρόγραμμα φιλοδοξεί να κινητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει όλους τους φορείς, συλλόγους και πολίτες της επαρχίας που θα στηρίξουν τη δράση και θα προσφέρουν βοήθεια και πληροφορίες.

Το όμορφο αυτό ταξίδι της περιήγησης, της αθλητικής δράσης, της πεζοπορίας και της γνωριμίας με τον τόπο μας, συνεχίζεται στο Λιβάδι, την Πέμπτη 01 Ιουνίου.

Λιβάδι

Το Λιβάδι είναι κωμόπολη του Δήμου Ελασσόνας, χτισμένο στα σύνορα Θεσσαλίας-Μακεδονίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1200μ. και έχει πληθυσμό 2500 κατοίκους. Το Λιβάδι, γενέτειρα του Γεωργάκη Ολυμπίου, Φιλικού και Αγωνιστή του 1821, είναι χτισμένο στις πλαγιές του Τιτάριου όρους με θέα την Πίνδο, τα Πιέρια και τον Όλυμπο.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ανεβαίνοντας προς το χωριό μπορούμε να θαυμάσουμε τα λιθόστρωτα δρομάκια-καλντερίμια, τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία και να δροσιστούμε από το κρυστάλλινο νερό της βρύσης του πλατάνου. Να επισκεφτούμε το σπίτι όπου έζησε ο αγωνιστής Γεωργάκης Ολύμπιος και το οποίο τώρα λειτουργεί ωα μουσείο, ενώ θα θαυμάσουμε και τα λιθόκτιστα σπίτια μακεδονικής τέχνης.

Το θρησκευτικό συναίσθημα των Λιβαδιωτών είναι μεγάλο. Πολλά ξωκλήσια και μοναστήρια αποτελούν μνημεία που συνδέονται με μεγάλες στιγμές του έθνους. Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας το οποίο υπήρξε από τα πιο φημισμένα κρυφά σχολειά του Γένους.

Τα δυο πέτρινα γεφύρια λίγο έξω από το χωριό στην τοποθεσία «Μαρούλι» με το φράγμα και τη λιμνούλα.

Το άγριο, παρθένο, δάσος από οξιά στο βουνό Σάπκα. Τα Στουρνάρια, όμορφη περιοχή με ποικίλη βλάστηση και ωραία ξέφωτα. Ο «Πολέζος» και το «Σάλτσι» μοναδικά θέρετρα αναψυχής και περιπάτου.

Τηλ. Επικοινωνίας: κα. Τσιαντέ 6945000550 κα. Χατζηβασίλη 6973715839

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.