Προβλήματα στην άρδευση του Δήμου Ελασσόνας

Νέα 0
Προβλήματα στην άρδευση του Δήμου Ελασσόνας

Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε όπως πάντα με πολλά προβλήματα για τον Δήμο μας στον τομέα τις άρδευσης και για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την ολιγωρία τις Δημοτικής Αρχής να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που δημιουργούνται. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα διαβάσαμε έκπληκτοι ότι η Δημοτική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο  να ανεβάσει την τιμή του νερού διότι δεν βγαίνει οικονομικά. Η τιμολόγηση της άρδευσης είναι 6 λεπτά ανά κυβικό. Πού θέλει να το πάει; Βέβαια διαβάσαμε και το εξής: ότι στον Τύρναβο η τιμή είναι 22 λεπτά ανά κυβικό, προφανώς έχουν άγνοια το πώς ποτίζει ο Δήμος Τυρνάβου και ποια είναι η τιμολόγηση.

Επίσης έγιναν προσλήψεις υδρονομέων για τις οποίες η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μειώσει τη δαπάνη μισθοδοσίας τους, με συμβάσεις 3ωρης ή 4ωρης απασχόλησης και  250 ευρώ μηνιαίως.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προσδιορίσει τη τιμή στα 5 ευρώ την ώρα και το τονίζω 5 ευρώ την πλήρη ώρα (60′ λεπτά) και έβγαινε οικονομικά. Η τωρινή Δημοτική Αρχή και με την υπάρχουσα τιμολόγηση 6 λεπτά το κυβικό έχει κάνει ήδη αύξηση και έχει επιβαρύνει την τσέπη μας με διπλάσιο κόστος. Διότι 100 κυβικά νερού πλέον τα ρίχνουμε σε μισή ώρα (30′ λεπτά), με αποτέλεσμα την μισή ώρα  να την πληρώνουμε 6 ευρώ, άρα την 1 ώρα (60′ λεπτά) να την πληρώνουμε 12 ευρώ. Αυτό και αν δεν είναι αύξηση κύριοι τις Δημοτικής Αρχής!!!

Όσον αφορά τους υδρονομείς άρδευσης, με 250 ευρώ και 3ωρη ή 4ωρη εργασία ποιος θα συμφωνήσει να εργαστεί ή θα κάνει σωστή δουλειά; Για τον λόγο αυτό οι υδρονομείς ή θα βρίσκονται σπίτι τους ή θα πίνουν καφέ στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα:

  1. Ποιος ο ρόλος τον υδρονομέων;
  2. Ποιος επιβλέπει τη σωστή λειτουργία του προγράμματος άρδευσης στα χωριά;
  3. Ποιος ενημερώνει τους Προέδρους για βλάβες στο δίκτυο της άρδευσης; Και ποιος ο ρόλος των Προέδρων και τον τοπικών συμβουλίων;
  4. Ποιος ο λόγος της νέας επιβάρυνσης για τους αρδευτές όταν την τελευταία τετραετία επήλθε αύξηση στη τιμή 100% και πάνω;
  5. Μήπως κύριοι τις Δημοτικής Αρχής τον Δήμο Ελασσόνας τον έχετε υπερχρεώσει και προσπαθείτε να βγάλετε τα σπασμένα από τον απλό πολίτη του Δήμου μας; Εσείς δεν ήσασταν που λέγατε προεκλογικά ότι το νερό είναι ακριβό; Ποιο είναι το όφελος των πολιτών του Δήμου μας;
  6. Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε την αλήθεια στους συνδημότες μας;
  7. Ποια είναι τα έργα υποδομής σε όλο τον Δήμο μας από τα έσοδα της άρδευσης;

Οι Δημότες μας περιμένουν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις των προβλημάτων δεν μπορούν να περιμένουν.

Μουσιός Κων/νος, Τοπικός Σύμβουλος

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.