Προτάσεις της Κίνησης πολιτών Τσαριτσάνης για αλλαγές στη χωρική κατανομή του μαθητικού δυναμικού των σχολείων του Δήμου Ελασσόνας

Νέα 0
Προτάσεις της Κίνησης πολιτών Τσαριτσάνης για αλλαγές στη χωρική κατανομή του μαθητικού δυναμικού των σχολείων του Δήμου Ελασσόνας

Η Κίνηση πολιτών Τσαριτσάνης κάνει τις προτάσεις της για αλλαγές στη χωρική κατανομή του μαθητικού δυναμικού των σχολείων του Δήμου Ελασσόνας και άλλες παρεμβάσεις:

Οι τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων,με στοιβαγμένους 25 ή και 27 μαθητές –τριες σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες,την περίοδο της έξαρσης μάλιστα της πανδημίας του Covid 19,ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία,όπως είναι οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές,σε άίθουσες και  σε προσωπικό καθαρισμού των σχολείων,πλήρους απασχόλησης,που δικαίως αγωνίζονται και διεκδικούν οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Είναι αναγκαίο και σημαντικό οι Δήμοι και ειδικότερα ο Δήμος Ελασσόνας με τη μεγαλύτερη ίσως έκταση στη χώρα, να μελετήσουν και να εφαρμόσουν αλλαγές στη χωρική κατανομή των μαθητών –τριών των σχολείων ώστε να γίνει αποσυμφόρηση των σχολείων όλων των βαθμίδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,από το Νηπ/γείο μέχρι και το Λύκειο,που λειτουργούν με 25 και 27 παιδιά ανά τάξη ή τμήμα και να ενισχυθούν άλλα σχολεία που έχουν λιγότερους μαθητές -τριες,ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Σε αυτό θα συμβάλλει εκτός από τη μάσκα και την ατομική υγιεινή και η φυσική αραίωση μέσα στις τάξεις, καλύτερα και πιο δημιουργικά με Μ.Ο. 15  περίπου μαθητές –τριες ανά τάξη ή τμήμα αλλά και σε  άριστες υλικοτεχνικές υποδομές όπως αίθουσα πληροφορικής,βιβλιοθήκη,κλειστό γυμναστήριο,μεγάλα και ασφαλή προαύλια,καθώς και τη δυνατότητα να επισκευτούν,να δουν και να μελετήσουν την τοπική ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση της περιοχής.Κι ένα τέτοιο σχολείο που πληροί  όλες τις παραπάνω  προϋποθέσεις, συν το διδακτικό προσωπικό με όλες τις ειδικότητες είναι η Οικονόμειος Σχολή στην Τσαριτσάνη.,με επιτυχίες  διαχρονικά.

Οι Δήμος να απαιτήσει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να ξαναλειτουργήσουν τα προγράμματα για τις εργατικές κατοικίες και γιατί όχι και για αγροτικές κατοικίες μιας και ο Δήμος Ελασσόνας είναι κυρίως αγροτικός με πολλούς ορεινούς όγκους, στην περιφέρεια Θεσσαλίας του Ν. Λάρισας στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου.

Επίσης ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα,μελέτες και προγράμματα,προς τα υπουργεία για την αναθεώρηση και επέκταση των σχεδίων πόλεων,ειδικότερα της Τσαριτσάνης που δυστυχώς ισχύει από το 1950,ώστε να μπορούν να κτίσουν στον τόπο τους.όσοι επιθυμούν.

Ακόμη, ο Δήμος,αξιοποιώντας τις Δημοτικές-Κοινοτικές εκτάσεις να δώσει κίνητρα και οικονομικές διευκολύνσεις και ελαφρύνσεις σε νέες οικογένειες να κτίσουν σπίτια για μόνιμη διαμονή

Στα πλαίσια της αποκέντρωσης του Δήμου να γίνει πράξη η ενίσχυση των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων με προσωπικό,υπαλλήλους και εργάτες για την καθαριότητα,το πράσινο,την ύδρευση,την άρδευση κ.α.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μέχρι τώρα χωρική κατανομή των μαθητών –τριών στα σχολεία παραμένει η ίδια για  πολλά χρόνια, αν και τα δεδομένα άλλαξαν.

Όπως προκύπτει.μετά από έρευνα,με στοιχεία,δεν εφαρμόζεται δίκαια η χωρική κατανομή γιατί υπάρχουν παραλείψεις,πιέσεις και γίνονται διακρίσεις και παράνομες τελικά μετακινήσεις. Έχει διαπιστωθεί ότι, από την Τσαριτσάνη όπου διαμένουν μόνιμα με τις οικογένειες, διψήφιος αριθμός παιδιών φοιτούν σε σχολεία της Ελασσόνας(Δημοτικά,Γυμνάσιο,Λύκειο).

Ετικέτες

Κίνηση πολιτών Τσαριτσάνης

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.