Ρώσοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλία για την προώθηση της περιοχής

Νέα 0
Ρώσοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλία για την προώθηση της περιοχής

ΡΩΣΟΙ (4) [800x600]

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του τουριστικού της προϊόντος διεθνώς, υλοποιώντας την στοχευμένη τουριστική της στρατηγική. Το έτος 2016 έχει ορισθεί ως Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας. Την επικοινωνιακή προβολή του συνόλου των δράσεων της Ελλάδας στη Ρωσία έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, διοργάνωσε το «3ο Ταξίδι εξοικείωσης» 9μελούς ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων-εκπροσώπων των μεγαλύτερων ΜΜΕ της χώρας τους, στην περιοχή μας.

Σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν οι τουριστικές και επενδυτικές ευκαιρίες, οι δραστηριότητες και οι γενικότερες προοπτικές στη ρωσική τουριστική αγορά. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καλωσορίζοντας τους Ρώσους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα και είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και ότι ο σκοπός υλοποίησης των δράσεων αυτών είναι η ανάδειξη και προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας στο εξωτερικό καθώς και η ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

ΡΩΣΟΙ (2) [800x600]ΡΩΣΟΙ (3) [800x600]

ΡΩΣΟΙ (4) [800x600]ΡΩΣΟΙ [800x600]

Κατά την συνάντηση ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην στήριξη του Τουρισμού σε όλες τις εναλλακτικές του μορφές. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα της περιοχής, τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην Θεσσαλία όλο το χρόνο, καθώς και για τις τοπικές αυθεντικές-παραδοσιακές γεύσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον πολιτιστικό και στον θρησκευτικό- προσκυνηματικό τουρισμό, καθώς τα Μετέωρα αποτελούν τον πρώτο σταθμό ενδιαφέροντος στην Ελλάδα για τους ομόδοξους Ρώσους πολίτες.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας, περιλάμβανε επισκέψεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, με πρώτη επίσκεψη στην Καρδίτσα, όπου οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην Λίμνη Πλαστήρα και σε Ιερές Μονές της περιοχής. Την δεύτερη μέρα επισκέφτηκαν τα Μετέωρα με τα μοναστήρια τους καθώς και τα αξιόλογα Μουσεία της περιοχής. Την τρίτη μέρα παραμονής τους στην Θεσσαλία επισκέφτηκαν Μοναστήρια του Ολύμπου, ενώ στη Λάρισα ξεναγήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο, στο Αρχαίο Θέατρο και περπάτησαν στο κέντρο της πόλης. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Βόλου, καθώς και τις καταπληκτικές ορεινές και παραλιακές περιοχές του Πηλίου. Παράλληλα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις (τυροκομεία και οινοποιεία) της Θεσσαλίας, ενώ απόλαυσαν διάφορες δραστηριότητες στη φύση, όπως ποδηλασία, τοξοβολία περίπατο, κλπ.
Κατά την διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στην Περιφέρεια είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού.
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν και συνόδευσαν καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στην περιοχή μας οι αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παιδής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γεωργία Κόκκαλη, Μπουτίνας Ιωάννης και η Διευθύντρια Τουρισμού κ. Ελένη Κατσαρού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ευχαριστεί θερμά όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, για την συνδρομή τους και τη συνεργασία τους κατά την υλοποίηση της δράσης του 3ου ταξιδιού εξοικείωσης των Ρώσων δημοσιογράφων. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία στη Θεσσαλία, κάτι το οποίο επισήμανε και η Πρόεδρος των Περιφερειακών ΜΜΕ της Ρωσίας κ.Dubinskaya Sofya. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι οι ακόλουθοι:

ΜΜΕ – Ονοματεπώνυμο
Πρακτορείο Ιντερφάξ – BATENINS OLEGS
Πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι – OGLOBLINA IULIIA
Πρακτορείο ΤΑΣΣ – FILIMONOVA ANASTASIA
Ε/Φ Nεζαβίσιμαγια – DERYABIN ALEXANDER
Πρακτορείο INF Και Ρ/Σ -SHANTALOVA ALEKSANDRA
Πρόεδρος Περιφερειακών ΜΜΕ Ρωσίας – DUBINSKAYA SOFYA
Ε/Φ Τιουμένσκαγια Πράβδα – VOKHMINA LARISA
Ε/Φ Σότσινσκαγια Κουρόρτναγια Γκαζέτα – TODORENKO IRINA
Ε/Φ Ούλιστα Μοσκόφσκαγια Πένζα – DVORIANOV VLADIMIR

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.