Σεισμόπληκτοι της Ελασσόνας δεν έλαβαν ακόμη το επίδομα

Νέα 0
Σεισμόπληκτοι της Ελασσόνας δεν έλαβαν ακόμη το επίδομα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Στις διαμαρτυρίες κατοίκων των χωριών Αμούρι και Μεσοχώρι, του Δήμου Ελασσόνας αφορά ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας.

Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των χωριών Αμούρι και Μεσοχώρι, του Δήμου Ελασσόνας ακόμη και σήμερα, 4 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή τους, πολλοί σεισμόπληκτοι κάτοικοι των άνω χωρών δεν έχουν λάβει το επίδομα των 600 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα κάλυπτε τις πρώτες τους ανάγκες.
Ζητούν οι ως άνω να ενημερωθούν σχετικά με το κόστος κατεδάφισης των σπιτιών τους και ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αποκτήσουν νέα στέγη.
Ζητούν, επίσης, οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου να ενημερωθούν, σχετικά με την προοπτική κατασκευής μιας οδικής παράκαμψης, προκείμενου να μην περνούν μέσα από τον δρόμο που διασχίζει τον οικισμό του χωριού τους βαρέα οχήματα με κίνδυνο να προκληθούν από τις σχετικές δονήσεις επί του οδοστρώματος και του κοντινού υπεδάφους ατυχήματα στα ταλαιπωρημένα από τον σεισμό οικήματά τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι Υπουργοί: Προτίθεσθε να αναλάβατε τις σχετικές πρωτοβουλίες, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε, αφενός, να λάβουν το σχετικό άνω αναφερόμενο επίδομα που είχε υποσχεθεί η Πολιτεία οι ανωτέρω σεισμόπληκτοι δικαιούχοι, και αφετέρου, να ικανοποιηθούν τα άνω επιπλέον αιτήματα των κατοίκων των σεισμόπληκτων χωριών Αμούρι και Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας;» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή: eleftheria.gr

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.