Σε διεθνές φεστιβάλ στο Μαυροβούνιο η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας

Νέα 0

Τα Ελληνικά χρώματα, οι Ελληνικές παραδόσεις, οι Ελληνικοί χοροί και τραγούδια θα ταξιδέψουν στη γειτονική μας χώρα, το Μαυροβούνιο, μαζί με τους χορευτές και χορεύτριες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας.
Συγκεκριμένα από τις 11 ως τις 16 Ιουλίου, η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στην πόλη Danilovgrad (λίγο έξω από την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου) όπου θα συμμετάσχει στο 4ο Διεθνές φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει το Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Danilovgrad και ο Δήμος της πόλης.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι χορευτές της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, θα παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, και την Μακεδονία. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει εκτός από χορευτικές παραστάσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ, μια σύντομη παρουσίαση στην εθνική τηλεόραση του Μαυροβουνίου, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και ξεναγήσεις στην περιοχή , στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου καθώς και σε δύο ιστορικές πόλεις της μικρής αυτής χώρας, την πόλη Getinje και την πόλη Kotor.
Παρά τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, τολμά να ταξιδέψει και να δείξει τον πλούτο του πολιτισμού μας, να δείξει την Ελληνική ψυχή που αιώνες τώρα μεγαλουργεί, ιδιαίτερα όταν απειλείται. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του χορευτικού επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα της αποστολής.
Στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών στην πόλη Danilovgrad, εκτός από το συγκρότημα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Σλοβακία, την Κροατία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

DSC_1224 [800x600]ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

DSC_1253 [800x600]DSC_1262 [800x600]

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.