Σε επιφυλακή ο Δήμος Ελασσόνας – Περιπολίες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέα 0

Σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται για ένα ακόμη 24ωρο οι υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, με συνθήκες καύσωνα και υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, με συνεχείς περιπολίες από υπαλλήλους και ομάδες εθελοντών, ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε πυρκαγιά.

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής ενώ έχει σταλεί και μήνυμα από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας στους προέδρους των Κοινοτήτων να είναι σε επιφυλακή, ενημερώνοντας και προειδοποιώντας για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών.

Καλούνται οι πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου, σε ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Απαγορεύσεις που αφορούν δάση, προστατευόμενες περιοχές και άλση:

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1 επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Απαγόρευση υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά:

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1, μη θιγομένων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.