Συνάντηση του δημάρχου Ελασσόνας με την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας

Νέα 0

Συνάντηση είχε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, πριν από λίγες ημέρες, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας SV4DCQ κ. Αθανάσιο Κακαδιάρη, τον γραμματέα SV4KIO κ. Κωνσταντίνο Ιντζέλη και μέλη του ΔΣ της ένωσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ενώ έγινε ενημέρωση του δημάρχου για την αποστολή, το έργο και την ραδιοκάλυψη της ΕΡΘΕ, καθώς επίσης έγινε αναλυτική αναφορά για το θεσμό των «τοπικών πυρήνων ραδιοερασιτεχνών» τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην κάλυψη έκτακτων καταστάσεων, για τη βοήθεια και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων κάθε φορά φορέων.

Συζήτηση έγινε και για την υποβοήθηση του έργου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελασσόνας, τη συνδρομή της ΕΡΘΕ σε εκπαίδευση υπαλλήλων του δήμου ώστε να γίνουν ραδιοερασιτέχνες καθώς και μελλοντική υπογραφή μνημονίου συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένα θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Γάτσας αφού ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΡΘΕ για τη συνάντηση και την ενημέρωση δήλωσε: «Η Πολιτική Προστασία δεν είναι υπόθεση μόνο των με την στενή του όρου έννοια Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, αλλά είναι υπόθεση και των εθελοντών, πόσο μάλλον των ειδικευμένων εθελοντών, όπως τα μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας. Είμαστε ευτυχείς που υπάρχουν άτομα στην περιοχή μας, οι οποίοι έχουν πλήρη επικοινωνία με τις υπηρεσίες του δήμου μας, ενημερώνονται αλλά και μας ενημερώνουν για ότι έκτακτο προκύπτει και συνδράμουν εγκαίρως όπου χρειαστεί. Από την πλευρά του δήμου Ελασσόνας δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε με κάθε μέσω όπου μπορούμε τις δράσεις σας, θα συνεχίσουμε να έχουμε στενή επαφή και θα ενημερώσουμε τους πολίτες του δήμου μας για τη δυνατότητα που έχουν να εκπαιδευτούν και να γίνουν ραδιοερασιτέχνες ενισχύοντας τον θεσμό των ‘τοπικών πυρήνων ραδιοερασιτεχνών’. Όλοι μαζί είμαστε τα «γρανάζια» της Πολιτικής Προστασίας και από την λειτουργία όλων εξαρτάται το αποτέλεσμα κάθε φορά».

Στη συνάντηση το παρών έδωσε η Αντιδήμαρχος κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελασσόνας κ. Μελ. Δάσιου και τα μέλη της ΕΡΘΕ Απόστολος Γκαραγκάνης SV4AMW, Λάζαρος Σερετίδης SV2QGF, Διονύσης Μπαμπζέλης SV4FGF και ο Μητσιμπόνας Γεώργιος SV4SWP, οι οποίοι και αποτελούν τον πυρήνα της Ελασσόνας.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους : ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – RADIO AMATEUR UNION THESSALY GREECE www.sz4the.gr

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.