Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας

Νέα 0

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 μ.μ. η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητήσει το σχέδιο προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2023 και το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος.

Στην επιτροπή προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων. Κορακίδης και τα θέματα θα συζητηθούν παρουσία και του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι όργανο διαβούλευσης εκπροσώπων φορέων και πολιτών με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διαβούλευση επί του ετήσιου προϋπολογισμού και του ετήσιου τεχνικού προγράμματος των δήμων είναι υποχρεωτική και προηγείται της εισηγητικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και της εγκριτικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα μέλη της Επιτροπής μπορούν μεταξύ άλλων να προτείνουν την τροποποίηση των σχεδίων καταθέτοντας προτάσεις για τα έσοδα, τις δαπάνες και τα τεχνικά έργα.

Ο κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ο ρόλος της επιτροπής είναι ουσιαστικός και όχι τυπικός. Για μας η ανοιχτή δημόσια συζήτηση για τα δημοτικά ζητήματα, αποτελεί στοιχείο δημοκρατίας και αποτελεσματικής διοίκησης. Έχουμε καθιερώσει τις τοπικές διαβουλεύσεις ως το γόνιμο πεδίο επικοινωνίας και συμμετοχής όχι μόνο σε θέματα όπως τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, αλλά ακόμα και για πολιτιστικά ζητήματα, όπως την προηγούμενη χρονιά για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Προσδοκούμε στον προβληματισμό, την κριτική, τις απόψεις, τις προτάσεις και τις ιδέες των συμπολιτών μας και θέλουμε να συναποφασίζουμε και να συνδιαμορφώνουμε μαζί τους, τις πολιτικές μας και τις δράσεις μας. Ζητώ λοιπόν, ο καθένας με την ιδιότητα του, να μεταφέρει τα μεγάλα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, να κάνετε προτάσεις και όλοι μαζί να δρομολογήσουμε αυτά που πραγματικά χρειάζεται ο Δήμος μας».

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας συμμετέχουν 30 εκπρόσωποι συλλογικών φορέων (πολιτιστικά, αθλητικά και περιβαλλοντικά σωματεία, επαγγελματικές ενώσεις, εκπρόσωποι εργαζομένων, επιμελητήρια, ομοσπονδία ΑμεΑ, σύλλογοι γονέων) και 10 πολίτες.

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.