Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του ΟΑΕΔ Ελασσόνας σε βάρος των ΑμεΑ

Νέα 0

Νέα επιστολή στον Διοικητή του ΟΑΕΔ και τις ομοσπονδίες ΑμεΑ απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, επισημαίνοντας τη θρασύτατη και εμπαθή στάση του καταστήματος ΟΑΕΔ Ελασσόνας σε βάρος της επιχείρησης ΚοινΣΕπ Οικονόμειος, που ζήτησε να επιχορηγηθεί για την πρόσληψη δύο ατόμων με αναπηρία.

Όπως τονίζει ο κ. Γάτσας, είκοσι μέρες μετά την ανάκληση της απορριπτικής απόφασης, στην οποία υποχρεώθηκε το κατάστημα ΟΑΕΔ Ελασσόνας, η προϊσταμένη εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν κατατέθηκε υπεύθυνη δήλωση από την επιχείρηση, ενώ η υπεύθυνη δήλωση είναι ενσωματωμένη στην ηλεκτρονική αίτηση που κατέθεσε η επιχείρηση από την πρώτη στιγμή. Επίσης αρνείται να χορηγήσει αντίγραφο εγγράφου, το οποίο μνημονεύεται στην ανακλητική απόφαση. Ο κ. Γάτσας ζητά τέλος να ελεγχθεί πειθαρχικά η προϊσταμένη από τον Διοικητή για τη μεροληπτική στάση της σε βάρος της επιχείρησης. Η επιστολή του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Σε συνέχεια της από 4-8-2022 καταγγελίας μου για την απαράδεκτη μεταχείριση από το ΚΠΑ2 Ελασσόνας της επιχείρησης ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΣ, η οποία ζήτησε να επιχορηγηθεί για δύο (2) θέσεις ΑμεΑ από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, σας αναφέρω ότι συνεχίζεται μέχρι σήμερα ο εμπαιγμός από την προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Ελασσόνας σε βάρος της επιχείρησης, παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή της.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, είκοσι μέρες μετά την ανακλητική απόφαση, δεν έχει ακόμη εγκρίνει την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα πρόσληψης ΑμεΑ, επικαλούμενη δήθεν ελλείψεις στην αίτηση, ενώ ταυτόχρονα αρνείται να χορηγήσει στην επιχείρηση αντίγραφο εγγράφου που μνημονεύει στην ανακλητική απόφαση.

Με την παρούσα, καταγγέλλω για μία ακόμη φορά την μεροληπτική στάση της προϊσταμένης του ΚΠΑ2 Ελασσόνας απέναντι στην επιχείρηση ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΣ και σας καλώ να ελέγξετε πειθαρχικά την προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Ελασσόνας, καθώς με την επιμονή της στο σφάλμα δε δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι εξέδωσε μία παράνομη απόφαση, που εκ των υστέρων κλήθηκε να ανακαλέσει. Επιπλέον, δε δείχνει να έχει αντιληφθεί ποια είναι η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων, καθώς ζητάει από την επιχείρηση να ενσωματώσει στην ηλεκτρονική αίτηση μία υπεύθυνη δήλωση που είναι ούτως ή άλλως ενσωματωμένη στην ηλεκτρονική αίτηση (!).

Τέλος, επειδή από την θρασύτατη και εμπαθή στάση της προϊσταμένης του ΚΠΑ2 Ελασσόνας εκτίθεται συνολικά η Δ.ΥΠ.Α., παρακαλώ για τις ενέργειές σας, ώστε να εγκριθεί εντέλει η αίτηση της ΚΟΙΝΣΕΠ Οικονόμειος για ένταξη στο πρόγραμμα απασχόλησης ΑμεΑ».

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.