Σύσκεψη για τον Ελασσονίτη ποταμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα 0
Σύσκεψη για τον Ελασσονίτη ποταμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗ

Ευρεία σύσκεψη φορέων για το πρόβλημα της ρύπανσης του Ελασσονίτη ποταμού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 15 Ιουλίου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. κ. Κωστή Νούσιου.
Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ανέφερε πως «η προστασία του Ελασσονίτη πρέπει να κινηθεί στο τρίπτυχο, ενημέρωση, πρόληψη και συνέργεια. Οι φορείς του Δήμου Ελασσόνας, μέσω των προέδρων των παραποτάμιων τοπικών κοινοτήτων, πρέπει να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για τους τρόπους πρόληψης της ρύπανσης. Παράλληλα, το αστυνομικό τμήμα θα πρέπει να εντείνει τους προληπτικούς ελέγχους σε θέματα μόλυνσης περιβάλλοντος».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗIMG_0863 [800x600]

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νούσιος ανέφερε πως «μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους από πιστοποιημένο φορέα και υπηρεσιακούς φορείς σε αρκετά σημεία του ρου του ποταμού, αποδείχθηκε πως υπάρχει επιβάρυνση των υδάτων, τόσο με αστικά όσο και με εργοστασιακά λήμματα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο Ελασσονίτης συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην προστασία του ποταμού μέσω της εταιρικής ευθύνης, καθώς ένα καθαρός Ελασσονίτης θα συμβάλλει σημαντικά στην διαφήμιση τόσο της περιοχής όσο και των προϊόντων των επιχειρήσεων».
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης κ. Θανάσης Παιδής, η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΕ Λάρισας, κα Μαρία Μαμάρα, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ. Νίκος Γκουτζουρέλας και Αναστάσιος Γκατζιούρας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας κ. Φώτης Καραγκόγκος, οι πρόεδροι Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού κα Ευγενία Κορομηλά και Πραιτωρίου κ. Ιωάννης Γεωργούλας, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι γαλακτοκομικών επιχειρήσεων και υπηρεσιακά στελέχη.

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.