ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ 5 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέα 0
ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ 5 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Οι εξωτερικοί απινιδωτές παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Θανάση  Καλύβα και την αντιπρόεδρο του οργανισμού κ. Έλενα Ταζέ, παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, στους προέδρους και στα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων Δολίχης, Ολυμπιάδας, Μηλέας, Μεγ. Ελευθεροχωρίου και Γαλανόβρυσης ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Ήδη από το 2022 ο  Ο.Κ.Π.Α.Π. είχε προχωρήσει στην τοποθέτηση  12 εξωτερικών απινιδωτών στις κοινότητες Βερδικούσιας, Καρυάς, Ευαγγελισμού, Δρυμού, Βλαχογιαννίου, Λουτρό, Λιβαδίου, Κρανιάς, Καλλιθέας, Συκιάς, Σαρανταπόρου και Τσαριτσάνης, αλλά έχει προχωρήσει και στην εκπαίδευση και επιμόρφωση πάνω στη λειτουργία των απινιδωτών τόσο σε υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και σε πολίτες και εθελοντές  το οποίο θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες κοινότητες.

Ο απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του σε περίπτωση ανακοπής. Πρόκειται για συσκευή που χορηγεί αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να επαναφέρει τον κανονικό της ρυθμό. Στην ουσία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν βρει ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά που χρειάζεται ηλεκτροσόκ τότε χορηγεί ηλεκτρικό ρεύμα για να αποκαταστήσει τον καρδιακό ρυθμό.

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης των απινιδωτών σε επιπλέον 5 κοινότητες ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Ελασσόνας κ. Θαν. Καλύβας δήλωσε: «Τα έσοδα της κληρονομιάς Κύρκου αξιοποιούνται πάντα σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη. Η προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας αποτελεί βασική πολιτική του Οργανισμού και την ενισχύουμε περαιτέρω με την τοποθέτηση επιπλέον 5 απινιδιτών, φτάνοντας συνολικά τους 17 εξωτερικούς απινιδωτές στο Δήμο Ελασσόνας. Με την εκπαίδευση του προσωπικού του δήμου και την εκπαίδευση εθελοντών πιστεύουμε ότι η χρήση τους εφόσον χρειαστεί θα είναι σωτήρια για τους συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανακοπής».

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.