ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Νέα 0
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Αυτές τις μέρες ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη συμφωνία των Πρεσπών, ένα μεγάλο και δύσκολο εθνικό ζήτημα, για να κάνει εσωτερική πολιτική. Αντί να επιδιώξει εθνική συνεννόηση και συναίνεση, επεδίωξε να διαλύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους χρησιμοποιώντας με τρόπο διχαστικό τη συμφωνία. Τι σημασία έχει αν χάρισε στους γείτονες την εθνικότητα και τη γλώσσα;

Κέρδισε την υποστήριξη του ξένου παράγοντα, κατόρθωσε να ξεφορτωθεί τον Καμμένο –εκλογές έρχονται, καιρός να αρχίσει να δείχνει προοδευτικός- διέλυσε τους ΑΝ.ΕΛ. και το Ποτάμι και επιχείρησε να διεμβολίσει και το ΚΙΝ.ΑΛ» είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην μάταιη, όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. «Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, οι επιθέσεις ενάντια στο ΚΙΝ.ΑΛ. θα γίνονται όλο και πιο βίαιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλώσει και να λεηλατήσει το χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Παρά τα προβλήματα, παρά τις αποχωρήσεις, χάρη στην ενότητα της βάσης, χάρη σε όλους εσάς που παραμένετε σταθεροί και αταλάντευτοι, το ΚΙΝ.ΑΛ. σήμερα είναι αδιαφιλονίκητα ο ΜΟΝΟΣ εκφραστής της κεντροαριστεράς. Δεν υπάρχει χώρος για διασπαστικές κινήσεις, δεν χωράνε άλλα κόμματα. Η διατήρηση της ενότητας και η ενιαία πολιτική έκφραση είναι σήμερα πιο απαραίτητη παρά ποτέ.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να αφήσουμε πίσω το δυσλειτουργικό σχήμα που επέβαλε η επιμονή ορισμένων που φοβούνται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ήρθε η ώρα του μετασχηματισμού του ΚΙΝ.ΑΛ. σε ένα πραγματικό κόμμα με εκλεγμένα όργανα και πραγματικά γνήσια δημοκρατικές διαδικασίες. Ενιαίο, πολυτασικό, δημοκρατικό κόμμα. Ενωμένοι πρέπει να πάμε στις εκλογές.

Όσοι αλληθωρίζουν, μπορούν να πάνε στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ. Το χώρο όμως της κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής παράταξης, τις ιδέες και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ του Αντρέα και του Σημίτη, δεν τις χαρίζουμε. Όσο κι αν προσπαθούν να απαξιώσουν την πρόσφορα της ΑΛΛΑΓΗΣ και του ΠΑΣΟΚ, όσα λάθη και αν γίνανε, είμαστε το κόμμα που μεταμόρφωσε τη χώρα».

Και κατέληξε «Ξέρω πως πολλοί πιστεύετε στην παλινόρθωση του ΠΑΣΟΚ. Από εκεί προερχόμαστε όλοι. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μήτρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε, για να επιστρέψει τώρα. Αποτέλεσε και θα αποτελεί τη βάση, τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής και της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Πέρα από σύμβολα και ονόματα μεγαλύτερη ακόμα σημασία έχουν οι αρχές, οι αξίες, οι ιδέες και το έργο της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ που είναι πάντα εδώ και αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη και στη νέα εποχή.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Στην επόμενη περίοδο το Κίνημα Αλλαγής με πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις κλιμακώνει τον αγώνα του. Είμαστε, όπως λέει η Φώφη Γεννηματά, δύναμη ανατροπής. Θέλουμε πολιτική αλλαγή με αλλαγή της πολιτικής. Επιδιώκουμε μία νέα πραγματικότητα. Ονειρευόμαστε μία πραγματικά περήφανη Ελλάδα».

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.