Χαρτογραφήθηκαν μονοπατια πεζοπορίας στο Δήμο Αγιάς

Νέα 0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ευρωμεσογειακό campus που διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος στην Ελλάδα (Mediterranean Center of Environment) και τον σύνδεσμο APARE στη Γαλλία, με θέμα τη «Χαρτογράφηση μονοπατιών πεζοπορίας στην περιοχή του Κισσάβου». Τα αποτελέσματα της εργασίας των νέων επιστημόνων παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην ‘Χρυσαλλίδα’ με ενεργή συμμέτοχη του ακροατηρίου και ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα.
Η διεθνής επιστημονική ομάδα των εννέα στο σύνολο εθελοντών αποτελούνταν από φοιτητές και νέους απόφοιτους με συμμετοχές από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Λίβανο και εξειδίκευση στους κλάδους του περιβάλλοντος, γεωγραφίας, τοπογραφίας, χωροταξίας, αρχιτεκτονικής και γεωπονίας. Οι εθελοντές εργάστηκαν εντατικά για διάστημα τριών εβδομάδων (15 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου) προκειμένου να καταγράψουν τις συντεταγμένες με GPS ορισμένων επιλεγμένων διαδρομών και να σκεφτούν τρόπους προώθησής τους στην αγορά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η καταγραφή έγινε πιλοτικά σε τρία επιλεγμένα μονοπάτια και οικισμούς: α) «Μελιβοία-Βελίκα», β) «Μεταξοχώρι-Ανατολή» και γ) πολιτιστικές διαδρομές στον οικισμό του «Μεταξοχωρίου», αποτυπώνοντας σημεία ενδιαφέροντος και θέας, μνημεία και κτίρια με σημαντικό ιστορικό, αρχιτεκτονικό, θρησκευτικό και λαογραφικό ενδιαφέρον καθώς και άλλες τουριστικές πληροφορίες. Το τελικό προϊόν που παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στον Δήμο περιλαμβάνει την ψηφιακή χαρτογραφική απεικόνιση των επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών (μια γεωχωρική βάση χαρτογραφικών δεδομένων) και τον σχεδιασμό διαφημιστικών φυλλαδίων (leaflets) για την τουριστική προβολή και περιγραφή των διαδρομών (στα ελληνικά και αγγλικά).

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.