6η Μαρτίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Νέα 0
6η Μαρτίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού Ελασσόνας, αφού παρακολούθησαν ταινία μικρού μήκους με θέμα την ενδοσχολική βία. Στη συνέχεια, αντάλλαξαν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες για το πώς να ενεργοποιηθούν με δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού. Σκοπός είναι να περιοριστούν οι εκδηλώσεις βίας στη ζωή των παιδιών  και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε κατά του Σχολικού εκφοβισμού και βίας.

 

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.